Η τιμή άργησε 35 χρόνια!

mixaloliakos kalamata

Μια ιδιαίτερα συγκινητική σκηνή έζησε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος το Σάββατο στην Καλαμάτα. Ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Πειραιά στο πλαίσιο των περιοδειών του στον αγώνα που δίνει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής πλέον της ΝΔ, επισκέφθηκε τα γραφεία του υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, Θανάση Βασιλόπουλου.

Εκεί τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς πολλά μέλη της ΟΝΝΕΔ από τις αρχές του 1980, όταν ήταν Πρόεδρός της, ήταν παρόντα για να δηλώσουν με τον τρόπο αυτόν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητά του.
Αλλά το συγκινητικό σημείο ήταν άλλο. Τα μέλη της ΝΕ της ΟΝΝΕΔ της εποχής, είχαν προγραμματίσει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Βασίλη Μιχαλολιάκο πριν τις ευρωεκλογές του 1984. Στην εκδήλωση εκείνη μάλιστα θα παρέδιδαν και τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρό τους, την οποία μάλιστα είχαν παραγγείλλει και είχαν στην κατοχή τους. Πλην όμως, μεσολάβησε κρίση στην ΟΝΝΕΔ, αντικαταστάθηκε η ηγεσία της και ο ίδιος ο Β.Μιχαλολιάκος, πρώην πλέον Πρόεδρος της οργάνωσης, αποφάσισε για να μη «ρίξει λάδι στη φωτιά», να μην παραστεί στην εκδήλωση.
Τώρα, 35 χρόνια αργότερα, οι τοπικοί ΟΝΝΕΔίτες της εποχής, ένας εκ των οποίων μάλιστα είχε φυλάξει την συγκεκριμένη πλακέτα, τον περίμεναν και του την παρέδωσαν κατά την διάρκεια μιας πρόχειρης, αλλά συναισθηματικά φορτισμένης τελετής.

Πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός πάντως, παραμένει δεδομένο ότι το πανελλαδικό δίκτυο ΟΝΝΕΔιτών όλων των ηλικιών που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αποτελεί το «δυνατό όπλο» στον αγώνα του για την εκλογή του στην Ευρωβουλή.

eep logo