Εκλεκτικές ευαισθησίες

peiraias aerophoto

Σε συνέχεια του προηγούμενου σχόλιου του Portnet και με αφορμή νεότερες ενστάσεις «επί της διαδικασίας», εκ μέρους φίλων Συριζαίων για το πώς εκδόθηκε η αρχική ανακοίνωση του "Πειραιάς- Νικητής" που οδήγησε στην έξοδο Π. Κόκκαλη από τον συνδυασμό αναδύονται ορισμένα νέα ερωτήματα.

1. Από πότε αλήθεια ενδιαφέρονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εσωτερική λειτουργία ενός άλλου συνδυασμού;

2. Γιατί αλήθεια δεν αντέδρασαν για την εκ των άνω εκπορευόμενη επιλογή πχ. της Διαμάντως Μανωλάκου κι όχι της Ελπίδας Παντελάκη ή του Ηλία Σαλπέα ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΚΚΕ; ( Το ίδιο ισχύει και για τον ορισμό του Νίκου Βλαχάκου που ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη).

3. Πιστεύουν ομοίως ότι υπήρχε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην γινόταν ασμένως αποδεκτή η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα, η οποία ήταν αναμφισβήτητα επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου;

Εκτός αν αναγνωρίζουν στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη ένα συντριπτικό δημοκρατικό πλεονέκτημα -που δεν έχουν οι άλλοι και οι ίδιοι- οπότε πολύ θλίψη τους κατέλαβε από την δήθεν παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών εκεί.

Αλλά, είναι γνωστό το γαρ πολύ της θλίψεως τι γεννά...

eep logo