Πιτσιόρλας : Από το λιμάνι του Πειραιά στη ΔΕΗ

1 pitsiorlas grey

Την τεράστια σημασία της εξέλιξης του λιμανιού του Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα Έθνος.

Ο Στ. Πιτσιόρλας απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, επισήμανε πως «ότι έγινε με την Cosco στον Πειραιά πρέπει να γίνει με την ΔΕΗ» γιατί η Ελλάδα έχει το το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης, καθώς και το πλεονέκτημα στο συνδυασμό πηγών ενέργειας και μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο ενεργειακό κόμβο, πρέπει όμως να κινηθούμε γρήγορα και τολμηρά.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσε:
«Το λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια διεθνώς. Η Ελλάδα έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών γεγονός που θα φέρει τεράστια οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά οφέλη. Τις ίδιες δυνατότητες έχουμε και στον ενεργειακό τομέα. Με τις σωστές επιλογές και κινήσεις η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο. Χρειάζονται στρατηγική αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και κεφάλαια.
Έχουμε το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης, καθώς και το πλεονέκτημα στο συνδυασμό πηγών ενέργειας που δεν το έχουν πολλοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε μόνοι μας διλλήματα που μας καταδικάζουν σε αδράνεια κι επιτρέπουν σε άλλους να σφετερίζονται δικά μας πλεονεκτήματα.
Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο ενεργειακό κόμβο. Μπορεί όμως και να παρακολουθεί και να μένει στο περιθώριο. Το τι θα γίνει εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας αποφάσεις. Και προφανώς πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και τολμηρά».

eep logo