Five Senses για τον τουρισμό - Βράβευση στα Tourism Awards 2017

1 bras 5 senses

H Five Senses Consulting ξεχώρισε και πάλι, παίρνοντας Bronze βραβείο στα Tourism Awards 2017, στην κατηγορία: Καινοτόμο concept, μοντέλο λειτουργίας και παροχής υπηρεσίας. Η διάκριση δόθηκε για το The Five Senses Experience Enhancement Business Model.

Ο κάθε Προορισμός και το κάθε Resort πρέπει να συνθέτει τον κύριο στόχο του που δεν πρέπει να είναι άλλος από το να ξεπερνά τις προσδοκίες του επισκέπτη κάθε φορά.

Η Five Senses Consulting με το Business Model που ανάπτυξε, έχει καταφέρει να συνδέσει την ταξιδιωτική εμπειρία με την έμπνευση (το ΓΙΑΤΙ) συνδέοντας τον προορισμό (ΠΟΤΕ, ΠΟΥ, ΠΟΙΟΣ, ΠΩΣ) με πραγματικές πρακτικές δράσεις που επαυξάνουν τις εμπειρίες του κάθε επισκέπτη (ΤΙ), συνδέοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου με τον τρόπο που προσλαμβάνεται και προσδιορίζεται στο μυαλό του η ταξιδιωτική του εμπειρία από την στιγμή που θα φτάσει μέχρι την στιγμή που θα αναχωρήσει. Ο Σκοπός είναι διττός. Ο κάθε επισκέπτης από την μία να λάβει ερεθίσματα που θα του ενεργοποιήσουν στο μέγιστο και τις πέντε αισθήσεις και από την άλλη να νιώσει την ανάγκη να διαμοιράσει με το κοινωνικό του δίκτυο αυτές τις εμπειρίες.
Το Five Senses Business model Αναπτύσσει τις κατάλληλες δράσεις και δίνει υψηλότερα μετρήσιμα αποτελέσματα για την ικανοποίηση των επισκεπτών μέσα από την ενεργοποίηση Αγροτικών και Πολιτιστικών-Ιστορικών παραμέτρων του προορισμού, στον Τουρισμό.

Το 5-Senses ενεργεί ως μέσο για την ανάπτυξη καινοτομιών στην Οργάνωση αλλά και στην Τεχνολογία μέσα από την δημιουργία μιας σειράς μικρών project που θα επαυξήσουν την εμπειρία των επισκεπτών και στις Πέντε αισθήσεις τους. Έτσι, μιμούμενη την φύση και τα πρακτικά παραγωγικά της αποτελέσματα και σε συνεργασία με την επιχείρηση ή φορέα, δημιουργούμε και προτείνουμε μέσα από συγκεκριμένη συστηματοποιημένη διαδικασία μια κυψέλη δράσεων που με ένα συστηματικό τρόπο αναδεικνύουμε τα μοναδικά τοπικά χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά και πολιτιστικά υπόβαθρα παγκοσμίως που πολλές φορές μένουν αναξιοποίητα για την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Η κατάλληλη ανάδειξη τοπικών μύθων για παράδειγμα, μέσα από την εφαρμογή του μοντέλου, η υιοθέτηση και κατάλληλη προβολή τους από την επιχείρηση ή τον φορέα μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη δημιουργία προϋποθέσεων πραγματοποίησης αγορών και εκδρομών.

Ο τρόπος προσέγγισης της διαδικασίας βελτίωσης της εμπειρίας των επισκεπτών και η δημιουργία projects ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών και αγροτοδιατροφικών χαρακτηριστικών με ένα ξεκάθαρο και ταυτόχρονα μετρήσιμο τρόπο είναι η καινοτομία και επιτυχία του μοντέλου Five Senses. Ήδη πολλές εταιρείες κρουαζιέρας, resorts και προορισμοί έχουν αναγνωρίσει το μοντέλο ως ιδανικό για να δουλέψουν μαζί του και πολλές επιχειρήσεις, λιμάνια και φορείς βρίσκονται στην φάση ανάδειξης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους μέσα από την λειτουργία του μοντέλου.

Oι προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε από την αγορά με την βράβευση με Bronze βραβείο στην κατηγορία καινοτόμο concept στα Tourism Awards 2017 και είναι σίγουρο ότι το Ελληνικό τουριστικό προϊόν, με την κατάλληλη βοήθεια, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα προσδιορίζοντας εμπειρίες που όχι μόνο θα μείνουν αξέχαστες σε όλους τους επισκέπτες αλλά θα οδηγήσουν τους επισκέπτες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με όλο τον κόσμο μέσο των κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

 

eep logo