Πάνω από 130.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

1 petrelaio thermansis

H πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων

Ξεπέρασαν τις 130.000 οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, την  πρώτη μέρα που ήταν ανοιχτή η σχετική εφαρμογή στο Taxis.

Από τις 130.000 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 110.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους δέκα μέρες προθεσμία προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Taxisnet, αν θέλουν να λάβουν οικονομική ενίσχυση έως το τέλος Ιανουαρίου.

Αν παρέλθει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, τότε η καταβολή του επιδόματος προβλέπεται ότι θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου 2016 και σε περίπτωση πολυκατοικίας εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση πληρωμής, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 31 Ιανουαρίου 2017.

Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους, εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Για μεμονωμένες περιπτώσεις δικαιούχων με εμπρόθεσμη ένσταση κατά την προηγούμενη περίοδο χορήγησης του επιδόματος, των οποίων η δήλωση Φ.Ε. δεν είχε εκκαθαρισθεί λόγω υπαιτιότητας υπηρεσίας, με αποτέλεσμα τη μη υποβολή αίτησης, δύναται η Δ.ΗΛΕ.Δ., μετά τον απαιτούμενο έλεγχο και την προσκόμιση σε αυτήν των απαιτούμενων στοιχείων, να συμπεριλάβει τη χορήγηση του επιδόματος στις ως άνω πληρωμές.

Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό το ως άνω υπόλοιπο θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά.

in.gr

eep logo