Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια

emvolio grippis

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Δήμο Κορυδαλλού

Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουμε αντιβιοτικό και πότε όχι;
Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών;
Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες, ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουμε αντιβιοτικό;

Τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα δώσει η κα Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».
Θα συντονίσουν ο Γιώργος Μακρυνός, Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας και η Λαμπρινή Μάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών. Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 6.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη 240, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

eep logo