Σπ.Σπυρίδων: Να συστρατευθούμε σε μια εθνική προσπάθεια

spyridon spyros

Ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» κος Σπύρος Σπυρίδων κατά την εισαγωγική του ομιλία στην Ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020», που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), ανέλυσε τον ρόλο και την σπουδαιότητα του νέου Ευρωπαϊκού Θεσμού των ΕΟΕΣ.

Ουσιαστικά όπως είπε πρόκειται για Διακρατικούς Συνδέσμους Σκοπού, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της συνέργειας των Ευρωπαϊκών πόλεων και Περιφερειών και κατ’ επέκταση την επίτευξη της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των δομών της Αυτοδιοίκησης της ΕΕ.

Κλείνοντας δε, χαρακτηριστικά είπε:
«Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω με έμφαση ότι η Χώρα μας, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και κυρίως οι πολίτες υπομένουν - και είναι άγνωστο για πόσο ακόμη - τις επιπτώσεις μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας.
Αυτό που είναι πραγματικά χρήσιμο να κάνουμε σε τέτοιες στιγμές, είναι να επωμιστούμε τις δικές μας ευθύνες και να συστρατευθούμε σε μία προσπάθεια που να έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα, που θα επιτρέπουν να την αποκαλούμε Εθνική.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε Ευρωπαϊκό σχεδιασμό, κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, κάθε μορφή συνέργειας ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των Πόλεων , των Περιφερειών μας και της Χώρας μας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρόμος που θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, εμάς ή τουλάχιστον τα παιδιά μας.»

Εκ μέρους του φιλοξενούντος Δήμου Πειραιά χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Δαβάκης Γεώργιος.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:
«Η αναπτυξιακή στρατηγική του ΕΣΠΑ 2014-2020» Δημήτρης Ιακωβίδης, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης
«Η εφαρμογή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σαν χρηματοδοτικό εργαλείο των Τοπικών Επιχειρησιακών Στρατηγικών. Το παράδειγμα της ΠΕ Δυτικής Αττικής» Δημήτρης Ραφτόπουλος, Στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής
«Τα Ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2014-2020» Αντώνης Καρβούνης, Εθνικό Σημείο Επαφής «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» και αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Διεθνείς Συνεργασίες ΟΤΑ, Στέλεχος Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Κρατικών Ενισχύσεων, ΥΠΕΣΔΑ
«Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ)» Αναστασία Πανοπούλου, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου
«Η Προετοιμασία των Δήμων, το Νομοθετικό Πλαίσιο και οι καλές Πρακτικές» Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΤΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

eep logo