ΟΠΑ Run: Ένας αγώνας δρόμου για όλους στο Πεδίο του Άρεως

agonas dromou

Από την Περιφέρεια Αττικής και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και μεγάλο περίπατο 2 χιλιομέτρων, εντός του Πεδίου του Άρεως, εμπλουτίζονται την Κυριακή 6 Μαΐου οι ψυχαγωγικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Οι αγώνες, με την επωνυμία "ΟΠΑ Run" συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Στόχος μας είναι οι δράσεις αυτές να αθροίζονται μαζί με την ανάταξη των υποδομών στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του πάρκου, έτσι ώστε μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του. Η συνεχής διεθνοποίηση και στοχοποίηση προβληματικών περιοχών επιτείνει και δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, κατά την παρουσίαση του "ΟΠΑ Run".

Με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Βασ. Κωνσταντίνου, ο αγώνας δρόμου και ο περίπατος θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. και 9.30 π.μ., αντίστοιχα, ενώ θα ολοκληρωθούν με την απονομή των βραβείων στις 11.30.

Θα ακολουθήσει συναυλία την οποία θα «ανοίξει» η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και θα συνεχίσουν γνωστά μουσικά σχήματα.