O όμιλος ΕΛΠΕ καταγγέλλει νέα ανοίκεια και δυσφημιστική επίθεση

elpe

Και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της δημόσιας εικόνας της

 

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης 12 Απριλίου ο Όμιλος ΕΛΠΕ καταγγέλλει ότι «αποτέλεσε εκ νέου στόχο ανοίκειας και δυσφημιστικής επίθεσης από συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου παρουσιάστηκε ως δήθεν σκάνδαλο, που μάλιστα χρήζει διερεύνησης από οικονομικό Εισαγγελέα, η άσκηση δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Εταιρείας από δικαιούχους - στελέχη της».

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα δικαιώματα αυτά ασκούνται σύμφωνα με τους όρους σχετικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων και σημειώνει ότι "η πράξη άσκησης των σχετικών δικαιωμάτων από τους δικαιούχους τους, αποτέλεσε αντικείμενο σχολαστικής ενημέρωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χ.Α. και του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με το νόμο".

Η ΕΛΠΕ επισημαίνει ότι θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες από τον νόμο για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της δημόσιας εικόνας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σήμερα ο Όμιλος ΕΛΠΕ αποτέλεσε εκ νέου στόχο ανοίκειας και δυσφημιστικής επίθεσης από συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου παρουσιάστηκε ως δήθεν σκάνδαλο, που μάλιστα χρήζει διερεύνησης από οικονομικό Εισαγγελέα, η άσκηση δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Εταιρείας από δικαιούχους - στελέχη της.
Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται σύμφωνα με τους όρους σχετικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων διαδοχικά κατά το 2005, 2014, 2015 και 2017. Η πράξη άσκησης των σχετικών δικαιωμάτων από τους δικαιούχους τους, αποτέλεσε αντικείμενο σχολαστικής ενημέρωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χ.Α. και του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με το Νόμο.
Η ΕΛΠΕ Α.Ε. θα προβεί στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της δημόσιας εικόνας της, την οποία θίγει κατάφορα η προαναφερθείσα δυσφημιστική ενέργεια.

 

eep logo