Πάγωσε η Γαλλία!

eifel tower snow

Μποτιλιάρισμα άνω των 700 χλμ στο Ιλ ντε Φρανς λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων -Έκλεισε και ο πύργος του Άιφελ

Μποτιλιαρίσματα άνω των 700 χλμ σημειώθηκαν απόψε το βράδυ, από τις 19.00 ώρα Γαλλίας, στους δρόμους της Ιλ ντε Φρανς εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων, μετέδωσε ο ιστότοπος που καταγράφει την κίνηση στους οδικούς άξονες Sytadin, ο οποίος υπάγεται στη Διεύθυνση Οδικών Μεταφορών της Ιλ ντε Φρανς (DiRIF).

Η συσσώρευση οχημάτων είναι δύο φορές μεγαλύτερη του ανώτερου μέσου όρου που διαπιστώνεται κάποια τυχαία Τρίτη την ίδια ώρα, σύμφωνα με το βαρόμετρο του ιστότοπου.

Την ίδια ώρα, διακοπές καταγράφονται στην κυκλοφορία του συνόλου των λεωφορείων που εξυπηρετούν τα περίχωρα του Παρισιού, καθώς το χιόνι υποχρεώνει τους οδηγούς να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία RATP.

«Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στα περίχωρα επιστρέφουν σταδιακά στα αμαξοστάσια εξαιτίας των δυσκολιών στην κυκλοφορία που δεν τους επιτρέπει να κινηθούν» διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των γραμμών που έχουν επηρεαστεί.

Έκλεισε και ο πύργος του Άιφελ

Έκλεισε σήμερα για τους επισκέπτες ο πύργος του Άιφελ εξαιτίας του παγετού και του χιονιού που πέφτει στο κέντρο του Παρισιού αλλά και σε πολλές ακόμα πόλεις της Γαλλίας.

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το διάσημο μνημείο έγραψε στο twitter πως ο πύργος του Άιφελ έκλεισε για όλους του επισκέπτες εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ενώ το Παρίσι και τα γύρω προάστιά του έχουν τεθεί από τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία σε «πορτοκαλί επιφυλακή».

Η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ, ο οποίος υποδέχθηκε το 2017 περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πότε θα επιτραπεί ξανά η είσοδος.

eep logo