Η υποχρεωτική διαμεσολάβηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινωνία

diamesolavhsi ergasia

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών για την ψήφιση του νέου νόμου

 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής που μεταξύ άλλων καθιστά πλέον νόμο του κράτους την υποχρεωτική προσπάθεια επίλυσης με διαμεσολάβηση σε μια σειρά διαφορών, αναβαθμίζοντας την Ελλάδα στο επίπεδο των χωρών που προωθούν ουσιαστικά την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών.

Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί πως ειδικά για τη διάταξη της υποχρεωτικότητας (άρθρο 182) υποβλήθηκε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στην οποία η υποχρεωτικότητα υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής.

Μετρώντας απρόσμενους φίλους και καταγράφοντας απρόσμενους εχθρούς και παρά το ότι στη «διαδρομή» της νομοθετικής διαδικασίας απώλεσε μέρος της αρχικής του δυναμικής, ο νέος νόμος αποτελεί αναμφίβολα ένα νέο ξεκίνημα για τη διαμεσολάβηση στη χώρα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών έδωσε έναν μεγάλο αγώνα απόλυτα συνεπής στην πάγια θέση του υπέρ της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης και επισημαίνει πως στις 20 μέρες δημοσίου διαλόγου που προηγήθηκαν της ψήφισης του νόμου η διαμεσολάβηση διαφημίστηκε πολύ περισσότερο από ότι στα 7 χρόνια ύπαρξης του θεσμού.

Με το νέο νόμο επιτέλους οι πολίτες αποκτούν την ουσιαστική δυνατότητα να επιλύουν γρήγορα & οικονομικά εκτός δικαστηρίων χιλιάδες καθημερινές διαφορές τους, με μια διαδικασία απλή, προσιτή και εύκολη.

Η επόμενη μέρα ανήκει στους έλληνες δικηγόρους και διαμεσολαβητές που μαζί θα κάνουν το νόμο μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινωνία.

eep logo