Πρόβλημα και την Κυριακή με τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας

card reader 

«Έπεσε» το σύστημα εκκαθάρισης συναλλαγών και δεν γίνονται χρεώσεις

 

Με προβλήματα στις συναλλαγές με κάρτες της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε η Κυριακή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τις 11 περίπου το πρωί και μετά, έχουν σταματήσεις οι εγκρίσεις πληρωμών από το σύστημα εκκαθαρίσεων του ομίλου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρίπτονται όλες οι προσπάθειες χρεώσεων καρτών εκδόσεως της τράπεζας, σε οποιοδήποτε POS.

Η δυσλειτουργία, που αποδίδεται από τραπεζικές πηγές σε υπερφόρτωση του συστήματος, είχε παρουσιαστεί και το Σάββατο το πρωί και αποκαταστάθηκε πλήρως μόλις στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Κι ενώ νωρίς την Κυριακή, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν δυνατές οι πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, μόλις αυξήθηκε η κίνηση στα τερματικά αποδοχής καρτών, το σύστημα ξανακόλλησε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες συναλλαγές μέσω POS να απορρίπτονται, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένες προς το παρόν περιπτώσεις, όπου δεν είναι δυνατή ούτε η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Η αρμόδια διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας προσπαθεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πότε θα υπάρξει ομαλοποίηση στις συναλλαγές.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που κινδυνεύουν με απώλεια πωλήσεων, σε μία περίοδο που κάθε ευρώ …μετράει.

Η αδυναμία συναλλαγών με κάρτες της Εθνικής Τράπεζας, που διατηρεί μεγάλο μερίδιο στον τομέα, ειδικά την Παραμονή των Χριστουγέννων όπου η εμπορική κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αγορά.

Πηγή: tovima.gr

eep logo