Έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν, σε σταθμό λεωφορείου

manhattan ekriksh

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη - Υπάρχουν τραυματίες, συνελήφθη ένας ύποπτος

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο του Μανχάταν, δίπλα στο σταθμό λεωφορείων.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, πρόκειται για έκρηξη βόμβας σε σωλήνα, σε κεντρικότατο σταθμό λεωφορείων, μεταξύ των οδών 42ης και 8ης λεωφόρου στο Μανχάταν και έχει τραυματιστεί μόνο ο βομβιστής, ο οποίος έχει συλληφθεί. Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 20.

Πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είπε στο Fox News ότι εξερράγη μια συσκευή κι ότι υπήρχε ένα άτομο που ήταν ζωσμένο με βόμβα. Πιθανότατα ο 20χρονος είχε τη βόμβα επάνω του και αυτή εξερράγη νωρίτερα, για κάποιο λόγο. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πιθανότατα σκοπός του δράστη ήταν να ενεργοποιήσει τη βόμβα ενώ ήταν μέσα σε κάποιο βαγόνι με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χούκαμπι Σάντερς επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την έκρηξη.

Οι γραμμές του μετρό A,C και Ε, έχουν εκκενωθεί ενώ πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το μόνο που ακούγεται είναι σειρήνες.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, υποστήριξε ότι ο δράστης εμπνεύστηκε την επίθεση από το ISIS.

Ένας αυτήκοος μάρτυς, ο Φρανσίσκο Ραμίρεζ, είπε στο CΝΝ ότι άκουσε δύο εκρήξεις την ώρα που αποβιβαζόταν από λεωφορείο, μολονότι εκείνη την ώρα φορούσε ακουστικά.

«Απ’ αυτά που είδα φάνηκε να προέρχεται απ’ το μετρό, αλλά εικάζω. Ήταν δύο χωριστές εκρήξεις με απόσταση δευτερολέπτων η μία από την άλλη. Καθώς έβγαινα έξω με έσπρωξαν στην άκρη αστυνομικοί. Ήταν παντού διασκορπισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Ήταν τρομακτικό. Επικρατούσε χάος, αλλά δεν είδα τραυματίες», είπε.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο σταθμό τη στιγμή της έρκρηξης ανέφερε μιλώντας στο Fox News ότι με το που ακούστηκε ο κρότος άρχισαν όλοι να τρέχουν και επικράτησε πανικός.

Στο εν λόγω σημείο βρίσκεται ο τερματικός σταθμός Port Authority, ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός λεωφορείων της πόλης που εξυπηρετεί περίπου 65 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo