Τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για ενίσχυση της κρουαζιέρας

synergasia elladas kuprou aiguptou krouaziera

Πρωτόκολλο συνεργασίας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο 

υπέγραψαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Hassan Shoukry.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου της Αιγύπτου, κ. Abdel Fattah el-Sisi στη Λάρνακα στο πλαίσιο της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου και των τριμερών διευρυμένων διαβουλεύσεων των κυβερνητικών αντιπροσωπειών.
Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα προβλέπεται η διοργάνωση τριμερών συναντήσεων για τη συνεργασία στον τουρισμό κρουαζιέρας, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των τριών χωρών, και θα εξεταστούν συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Σκοπός είναι η ενίσχυση της ζήτησης από ώριμες, αναδυόμενες και νέες τουριστικές αγορές καθώς και η αύξηση της δαπάνης των επιβατών κρουαζιέρας σε εκδρομές, επισκέψεις, περιηγήσεις, αγορές, εστιατόρια και ξενοδοχεία στα τρία κράτη, τα οποία θα είναι επωφελή για τις τοπικές οικονομίες.
Επιδιώκεται ο σχεδιασμός συνδυαστικών δρομολογίων κρουαζιέρας σε λιμάνια των τριών χωρών με προοπτικές προώθησης και ένταξής τους στα προγράμματα διεθνών ομίλων κρουαζιέρας, όπως επίσης και η δημιουργία τουριστικών πακέτων που θα συνδυάζουν κρουαζιέρα με διαμονή και επισκέψεις στους προορισμούς.
Σε αυτήν την κατεύθυνση ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των λιμενικών αρχών, των εμπορικών επιμελητηρίων, των τουριστικών γραφείων και συνολικά του ιδιωτικού τομέα.
Τέλος ενθαρρύνεται η συμμετοχή των εθνικών αρχών τουρισμού των τριών χωρών, των αρμοδίων φορέων και του ιδιωτικού τομέα σε εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια και εκδηλώσεις του κλάδου της κρουαζιέρας που διοργανώνονται στις τρεις χώρες.

Πηγή: theseanation.gr

eep logo