Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – διαμόρφωση κόμβων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

mosxato dromoi anothen

Θετική η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στην πρόταση του Δήμου για χρηματοδότηση με 150.000 ευρώ

 

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου ανταποκρίθηκε ουσιαστικά προκειμένου να λυθεί ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας πεζών και οχημάτων καθώς και των αναγκαίων αισθητικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές του Ταύρου. Έτσι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ύστερα από οδηγία της Δημοτικής μας Αρχής συνέταξε μελέτη και αφού ωρίμασε το φάκελο του έργου για τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου αυτού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίασή του στις 2 Νοεμβρίου 2017 ενέκρινε τη σύναψη των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου μας για το έργο: «Διαμόρφωση κόμβου 25ης Μαρτίου-Αναξαγόρα-Αγ. Σοφίας και κόμβου Χρυσοστόμου Σμύρνης-Επταλόφου-Κορυζή, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχής Εσταυρωμένου της Δ. Κ. Ταύρου», προϋπολογισμού 150.000€.

Σκοπός της διαμόρφωσης των κόμβων είναι η διευθέτηση των κινήσεων των οχημάτων έτσι ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια, να εξασφαλιστεί η προστασία των πεζών καθώς επίσης και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή. Η διαμόρφωση των συγκεκριμένων κόμβων πρόκειται να συμβάλλει στην αποφυγή των ατυχημάτων και να ενισχύσει την ασφάλεια των πεζών, ιδιαίτερα σε ένα σημείο με συχνή διέλευση παιδιών λόγω του σχολικού συγκροτήματος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Η διαμόρφωση των κόμβων 25ης Μαρτίου-Αναξαγόρα-Αγ. Σοφίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης-Επταλόφου-Κορυζή καθώς και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Εσταυρωμένου στον Ταύρο είναι απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες. Γι αυτό και φροντίσαμε να εκπονηθεί μελέτη από το Δήμο μας, υποβάλλοντας στη συνέχεια αίτημα χρηματοδότησης στην Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου αυτού. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη, κ. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Καπάταη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη θετική ανταπόκρισή τους, αποδεικνύοντας ότι η Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, όταν συνεργάζονται αρμονικά επιτυγχάνονται θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».

eep logo