Πυρκαγιά σε κτίριο 27 ορόφων του δυτικού Λονδίνου

fotia pyrgos londinou

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης γιγάντια επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο δυτικό Λονδίνο

για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που κυριολεκτικά καταπίνει κτίριο 120 διαμερισμάτων σε 27 ορόφους.

Στο σημείο που βρίσκεται ο Grenfell Tower έχουν σπεύσει 200 πυροσβέστες σε 50 οχήματα, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά της Αστυνομίας.

Αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, λόγω των αναθυμιάσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία, τουλάχιστον τριάντα ένοικοι έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για εγκλωβισμένους στον ουρανοξύστη, ωστόσο, από τις αρμόδιες Αρχές δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ενοίκων που βγήκαν γρήγορα από το κτίριο, αλλά και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το γεγονός.

«Είμαι 100 μέτρα μακριά από το σημείο της πυρκαγιάς και έχω καλυφθεί από στάχτη. Είναι πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Τζορτζ Κλαρκ του Channel 4.

«Βγήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από το εσωτερικό. Υπήρχε πανικός και παντού κόσμος που φώναζε. Ο καπνός στους διαδρόμους ήταν πολύς» είπε ένας από τους ενοίκους.

Στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργήθηκε άμεσα το σχετικό hashtag #LatimerRoad με λονδρέζους που κατοικούν σε κοντινές περιοχές να προσφέρουν στέγη, ρούχα και κουβέρτες στον κόσμο που ζούσε στον πύργο.

O Grenfell Tower οικοδομήθηκε το 1974, ενώ τη διετία 2015-2016 έγιναν αλλαγές στα παράθυρα και τα υλικά της μόνωσης.

tovima.gr

eep logo