Ο τρόμος επέστρεψε στο Λονδίνο

london bridge terror

Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση

 

Σχεδόν την ώρα που στο Κάρντιφ της Ουαλίας γινόταν η απονομή του Τσάμπιονς Λιγκ, στο κέντρο του Λονδίνου επέστρεφε η ισλαμοφασιστική τρομοκρατία. Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 6 άνθρωποι είναι νεκροί και περισσότεροι από 48 τραυματίες, μετά από διπλή επίθεση, ενώ νεκροί είναι και οι τρεις δράστες μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το BBC, αλλά και άλλα βρετανικά Μέσα, τρεις άνδρες, «μεσογειακής καταγωγής» που φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ», αφού έριξαν το βαν σε 15-20 πεζούς σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, άρχισαν να μαχαιρώνουν όσους πολίτες έβλεπαν μπροστά τους. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την αγορά Μπόροου και με μεγάλα κυνηγητικά μαχαίρια και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Το CNN μετέδωσε πως δύο άνδρες μπήκαν σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Borough Market, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου, και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.
Η πρώτη επίθεση έγινε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους.
Η δεύτερη επίθεση, ουσιαστικά συνέχεια της πρώτης, σημειώθηκε στην αγορά του Μπόροου που βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα. Εκεί τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους. Δράστες εισέβαλαν σε εστιατόριο. Πληροφορίες για πυροβολισμούς στην περιοχή Βοξολ.
Στο συμβάν στην αγορά Μπόροου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις. Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.
Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ νακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.
Δυστυχώς τα μόλις οκτώ λεπτά που χρειάστηκε από την πρώτη κλήση για να έλθουν οι βρετανοί αστυνομικοί αντιμέτωποι με τους δράστες ήταν αρκετά για να σκορπίσουν το θάνατο...
Η αστυνομία έκανε έκκληση στους πολίτες να στείλουν φωτογραφίες και βίντεο που έχουν από τις επιθέσεις, προκειμένου να βοηθηθούν οι έρευνες.

48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει μεταφέρει 48 ανθρώπους σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας μετά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Γέφυρα του Λονδίνου από την οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι.
"Μέχρι στιγμής έχουμε μεταφέρει 48 ασθενείς σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Κάποιοι άλλοι ασθενείς δέχθηκαν βοήθεια για λιγότερα σοβαρά τραύματα επί τόπου", δήλωσε ο Πίτερ Ρόουντς αναπληρωτής διεθυντής επιχειρήσεων της υπηρεσίας ασθενοφόρων

 

eep logo