Δωρεάν μαστογραφίες για 7η χρονιά

mastografia galazia

• Από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», παρείχε για 7η συνεχή φορά δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 69 ετών.
Οι μαστογραφίες έλαβαν χώρα στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στις 5 και στις 19 Φεβρουαρίου 2015, στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Η μετάβαση στο Κέντρο έγινε με όχημα του Δήμου και τις γυναίκες συνόδευσαν εργαζόμενες του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, και απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δεν έχουν νοσήσει ήδη από καρκίνο του μαστού.
Για δηλώσεις συμμετοχής στη δράση στο μέλλον απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας στα τηλέφωνα 210 9422927, 210 9418655. Απαραίτητα δικαιολογητικά: εκκαθαριστικό σημείωμα ή βιβλιάριο ανασφαλίστου.

eep logo