Σιδηροδρομική τραγωδία Intercity - τρεις οι νεκροί

treno vrady

Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Άδενδρο.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ, ύπο άγνωστες συνθήκες, φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να περνάει μέσα σε κατοικία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό ορισμένων επιβατών και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή τραυματιών, ενώ υπήρχε και η συνδρομή όλης της τοπικής κοινωνίας. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει το απόγευμα από την Αθήνα και το βράδυ επρόκειτο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένοι επιβάτες, ενώ άλλοι δύο κατευθύνθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τρεις (ένας κατέληξε σήμερα Κυριακή) και άλλοι δέκα επιβάτες είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο του δυστυχήματος .

Πηγή: skai.gr

eep logo