Διήμερη Επίσκεψη των Propeller Club της Ιταλίας στον Πειραιά

propeller club italy greece

Καλεσμένοι του Propeller Club Πειραιά, εκπρόσωποι των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας έρχονται στην χώρα μας με σκοπό να συναντηθούν με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και των Propeller Clubs της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος των Propeller Clubs Ιταλίας, Umberto Masucci, ηγείται μίας ομάδας επιφανών εκπροσώπων της ιταλικής ναυτιλιακής οικογένειας συμπεριλαμβάνοντας διευθυντικά στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, λιμενικών και ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και ναυτιλιακών πανεπιστήμιων.

Η επίσκεψη των Ιταλών Ναυτιλιακών παραγόντων πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα δίνει μία ευκαιρία στα μέλη και φίλους του Propeller Club να παραβρεθούν στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού πάνω σε πλοία.

 

Συντονιστές του Συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. Γιώργος Ξηραδάκης και ο CEO της Venice Shipping Fabrizio Vettosi ενώ κεντρικές ομιλίες θα απευθύνουν ο εμπορικός διευθυντής της RINA κ. Paolo Moretti και ο περιφερειακός Αντιπρόεδρος Νοτίου Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής του Propeller Club κ. Κωνσταντίνος Ρόκκος. Έχουν καλεσθεί να παραβρεθούν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός καθώς επίσης και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Διονύσης Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης.

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 οι Μινωικές γραμμές φιλοξενούν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου στο πλοίο Knossos Palace με δύο θεματικές ενότητες.

  • Η πρώτη αφορά την ναυτιλιακή ενότητα που έχει ως θέμα «Οδυσσέας…. Δεν θα ταξιδέψει ποτέ μόνος» όπου θα παρουσιαστούν τα μοντέλα ανάπτυξης της ναυτιλίας της Ελλάς και της Ιταλίας. Και οι δύο χώρες έχουν να επιδείξουν επιτυχημένα ναυτιλιακά εγχειρήματα κάτω από διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα. Στο πάνελ συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Helmepa, κ. Γιώργος Γράτσος, ο Πρόεδρος Ελλήνων Ναυλομεσιτών , κ. Ιωάννης Κοτζιάς, ο Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης και ο Ταμίας του Propeller Club, ιδρυτικό στέλεχος της Ship Finance Solutions, κ. Δημήτρης Βασιλάκος.
  • Η δεύτερη ενότητα αφορά την ναυτιλιακή εκπαίδευση όπου θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις εκπρόσωποι ελληνικών και ιταλικών πανεπιστημίων. Ο τίτλος της ενότητας είναι «Ναυτιλία και Εκπαίδευση- Προκλήσεις και Προοπτικές των πανεπιστημίων». Από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθούν η κ. Φανή Σακελλαριάδου, Πρόεδρος Ναυτιλιακού τμήματος Πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Σεραφείμ Καπρός, Πρόεδρος Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Μανώλης Καβουσανός, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της ΑΣΟΕΕ. Από ιταλικής μεριάς θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των πανεπιστημίων της Γένοβας και της Νάπολης.

Την δεύτερη μέρα, Τρίτη 25 Απριλίου η ημερίδα φιλοξενείται στο πλοίο μουσείο Hellas Liberty και έχει θέμα τα λιμάνια και κυρίως τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα λιμάνια της Μεσογείου.

Οι εκτεταμένες επενδύσεις των κινέζικων εταιρειών στην Μεσόγειο καθώς επίσης και το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα συζητηθούν από υψηλόβαθμα στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας της Ελλάδας και της Ιταλίας. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ. Τάσος Βαμβακίδης από το ΣΕΜΠΟ, κ. Ιωάννης Κούβαρης, πρόεδρος ΕΛΙΜΕ, ο κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, Γ.Γ. ΕΛΙΜΕ και Πρόεδρος/ ΔΣ Λιμένος Βόλου, ο κ. Κώστας Μουτζούρης, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Ελληνικών Λιμένων. Το πάνελ θα συμπληρώσουν ο κ. Θεόδωρος Κόντες, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και ο κ. Απόστολος Καμαρινάκης, (Τ) ΔΣ του εθνικού Ανάπτυξης Λιμένος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Λιμένων. Από ιταλικής πλευράς θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ιταλικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Μεταφορών και των Λιμένων Τριέστης , Νάπολης, Σαλέρνο και Γένοβας.

sgardelis xristos

του Χρήστου Σγαρδέλη

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

trito koudouni2

6 Σχολεία / 6 Σκηνοθέτες / 6 Παραστάσεις / Δύο ημέρες θεατρικών παραστάσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Ασβεστώνοντας την Πειραϊκή... με καλή παρέα
Αλάτι στα βράχια
Χταπόδια στην Πειραϊκή
Μεγάλη Εβδομάδα. Κατάνυξη...
Το αρχαίο κλέος και το σύγχρονο ...
Άνθισαν οι δρόμοι της Καλλίπολης
Ο Πειραιάς την άνοιξη μυρίζει νεραντζιές...
Σταυρός της Άνοιξης
ανθίζουν και οι πόρτες στον Πειραιά
Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς
Στην άκρη του λιμανιού
Κάβοι στο λιμάνι
Μπαϊκούτσι. Χειμωνιάτικη λιακάδα.
Silo. Λιμάνι Πειραιά
Σταυρός στην Πειραϊκή
Κάτω από τη γέφυρα
Πλοίο. Συμμετρία
Κρύο στο Πασαλιμάνι...
Μνήμες Πειραιά
Για ένα πουκάμισο αδειανό...
Και όμως είναι Πειραιάς... Θεοφάνεια στο Μπαϊκούτσι!
Χειμωνιάτικος Πειραιάς (φωτο Γιούλη Επτακοίλη)
Πανσέληνος (φωτο Γ.Χριστάκης)
Πυροτεχνήματα στον ουρανό του Πειραιά
Φθινόπωρο στην Πειραϊκή
Φως από νησί
Θάλασσες ΙΙΙ
Θάλασσες ΙΙ
Θάλασσες Ι
Σκιές σε τοίχο καλοκαιριού
Summertime
Προορισμός... ο Πειραιάς
Ο Σταυρός στην Πειραϊκή
Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά
Φοίνικες στον ΟΛΠ
Περιστέρια στο Δημοτικό
Κουφάρι βάρκας στην Πειραϊκή
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι
cotommatae