Χτύπησαν στον Πειραιά οι "ληστές των θυρίδων"

peiraios lhsteia

Επανεμφανίστηκαν μετά από απουσία 8 μηνών οι ληστές των Τραπεζικών θυρίδων. Αυτή τη φορά επέλεξαν να χτυπήσουν Τράπεζα στην οδό Χατζηκυριακού στην περιοχή του Πειραιά, όπου και κράτησαν επί 2,5 ώρες ομήρους

τους πελάτες και τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος.
Το περασμένο Αύγουστο, κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι δράστες είχαν αδειάσει θυρίδες και χρηματοκιβώτια, επίσης σε υποκατάστημα τις Τράπεζας “Πειραιώς” στην Λ. Κηφισίας, μια ανάσα από το κτήριο της ΓΑΔΑ.

Στης 14:00 χθες το μεσημέρι τέσσερα άτομα, φορώντας μάσκες σιλικόνης, μπήκαν σταδιακά στη Τράπεζα κρατώντας στα χέρια τους σακβουαγιάζ που περιείχαν εξοπλισμό, όπως οξυγονοκολλήσεις, κόφτες και οξύ καθαρισμού.
Αμέσως με την απειλή πιστολιών και μιας χειροβομβίδας, ακινητοποίησαν πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα και τους υποχρέωσαν να καθίσουν στο πάτωμα.
Οι τρεις από τους ληστές ανάγκασαν την διευθύντρια να τους οδηγήσει στο υπόγειο του υποκαταστήματος, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι θυρίδες τις οποίες και άνοιξαν με την χρήση του κόφτη και της οξυγονοκόλλησις.
Επί 2,5 ώρες οι τρεις ληστές “εργάζονταν” στο υπόγειο του τράπεζας, αδειάζοντας θυρίδες ανυποψίαστων πολιτών. Στη συνέχεια και αφού είχαν αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα, τόσο από τα ταμεία και τα χρηματοκιβώτια του υποκαταστήματος, όσο και από τις θυρίδες, ανεβήκανε στο εσωτερικό της Τράπεζας, όπου ο συνεργός τους ξεκίνησε να “λούζει” τους χώρους που είχαν κινηθεί και ακουμπήσει με χλωρίνη και οξύ προκειμένου να “κάψει” αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα άφηναν πίσω τους.
Αμέσως μετά το “στεγνό καθάρισμα”, οι κακοποιοί διέφυγαν από το σημείο, μάλλον με αυτοκίνητο που τους ανέμενε συνεργός τους σε σημείο που δεν φαίνονταν από το εσωτερικό τις Τράπεζας.
Αμέσως η διευθύντρια της Τράπεζας πάτησε το μπουτόν του συναγερμού με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να φθάσουν στο σημείο ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα μόλις έγινε γνωστή η είδηση, έξω από την Τράπεζα μαζεύτηκαν έντρομοι ιδιοκτήτες θυρίδων, προκειμένου να μάθουν τι έχει γίνει με της περιουσίες του.
Πρόκειται για τους ίδιους δράστες, οι οποίοι στης 9 Αυγούστου είχαν εισβάλει σε υποκατάστημα τις Πειραιώς στην Λ. Κηφισίας και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία είχαν αρπάξει 60.000 ευρώ από τα ταμεία και άγνωστο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά από 70 θυρίδες.

Πηγή: newsit.gr

markopoulos dimitris

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Τι άλλο θέλεις να δεις για να καταλάβεις πως τόσα χρόνια σου πουλούσαν ψέματα; Πως σε δούλευαν μπροστά στα μάτια σου.

kapranos d

Του Δημήτρη Καπράνου

Επιτρέψτε μου σήμερα να αποχαιρετίσω έναν άνθρωπο με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργασθώ και από τον οποίο διδάχθηκα πολλά

karagkiozis charidimos

Εγκαίνια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Φως από νησί
Θάλασσες ΙΙΙ
Θάλασσες ΙΙ
Θάλασσες Ι
Σκιές σε τοίχο καλοκαιριού
Summertime
Προορισμός... ο Πειραιάς
Ο Σταυρός στην Πειραϊκή
Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά
Φοίνικες στον ΟΛΠ
Περιστέρια στο Δημοτικό
Κουφάρι βάρκας στην Πειραϊκή
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι