Το αγόρι με τη βαλίτσα

1 to agori me ti valitsa

Παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου "Το αγόρι με τη βαλίτσα" την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 στις 6.30 το απόγευμα.

Ένα αγόρι ονειρεύεται παραμυθένια ταξίδια σαν του Σεβάχ του θαλασσινού. Το ταξίδι όμως που μας αφηγείται είναι πολύ διαφορετικό. Φεύγοντας από το χωριό του που βομβαρδίζεται, ο μικρός Ναζ διασχίζει ολομόναχος ερήμους, χιονισμένα βουνά και αφρισμένες θάλασσες, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο, όπου θα βρει επιτέλους τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και μεταφράστρια Ξένια Καλογεροπούλου διασκευάζει το ομώνυμο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του βρετανού θεατρικού συγγραφέα Μάικ Κένι, σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά. Το εξαιρετικά επίκαιρο πρόβλημα της προσφυγιάς παρουσιάζεται με απλό, τρυφερό και συγκινητικό τρόπο μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου παιδιού, θύμα του πολέμου και της βίας, που δεν εγκαταλείπει την ελπίδα και το χιούμορ του.

Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν η Ευγενία Σηφάκη, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Μαρίζα Ντεκάστρο, Συγγραφέας και Κριτικός, ο Βασίλης Σελιμάς, Εικονογράφος, και η Γιώτα Φέστα, Ηθοποιός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, στον Πειραιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

eep logo