BLOG DEATH στη Νίκαια

1 Blog Death

Στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ο Αντώνης Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο BLOG DEATH (εκδόσεις Λεξίτυπον) την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Ιωνικού Θεάτρου Γεωργία Μπαχού και Νίκος Λουκάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα για το τόσο διαφορετικό αυτό βιβλίο που ανοίγει ένα πειραματικό δρόμο στο χώρο της λογοτεχνίας.

Ο τρόπος που παρουσιάζεται το βιβλίο είναι πρωτότυπος. Ο συγγραφέας δημιούργησε ένα μυστικό blog και καθημερινά οκτώ διαφορετικοί άνθρωποι που δεν γνωρίζονται απαραίτητα μεταξύ τους, έμπαιναν και διάβαζαν ένα μικρό κομμάτι- κεφάλαιο της ιστορίας γραμμένο σε μορφή post. Μπορούσαν να σχολιάσουν και να συνομιλήσουν μεταξύ τους ελεύθερα αρκεί να χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμο. Τα σχόλια των ανθρώπων αυτών, περιλαμβάνονται αυτούσια στο βιβλίο-blog κι έτσι παράλληλα με την αφήγηση της ιστορίας παρακολουθούμε σταδιακά τις εντυπώσεις των αναγνωστών που δεν γνωρίζουν την εξέλιξη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο στηρίζεται σε μια πραγματική ιστορία που συνέβη στην κεντρική Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 80. Μια νύχτα, σε κάποιο χωριό, ένας άνθρωπος αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, παίρνοντας μαζί κάποιους από τους συγγενείς του. Αυτή είναι η ιστορία, όμως στο Blog death έχει ίσως δευτερεύουσα σημασία.
Έτσι λοιπόν ακολουθούμε τον «αφηγητή- Βασίλη Αναστασόπουλο» που ξεκινά ένα ταξίδι αναψυχής για τη Θεσσαλονίκη. Το τρένο του σταματά απότομα στη καρδιά της αποξηραμένης λίμνης της Κωπαϊδας εξ αιτίας ενός τρακτέρ που κάποιος έχει παρατήσει πάνω στις γραμμές.
Εν αναμονή της απομάκρυνσής του, ο ήρωας κατεβαίνει από το τρένο και περιπλανιέται σ’ ένα κόσμο γεμάτο βροχή και μυστήριο. Στην αρχή σκόρπιοι άνθρωποι και μετά πουλιά, ζώα, σταγόνες βροχής, σκισμένα χαρτιά, νεκροί σταθμοί , φαντάσματα, σπίτια και παλιοί Θεοί, του αποκαλύπτουν τα κομμάτια της ιστορίας του «Διονύση», του ανθρώπου που παράτησε το τρακτέρ κι έφυγε.
Ο ήρωας βυθίζεται στο μαύρο εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου που δεν ξέρει, καθώς ξεκινά ο χορός του θανάτου στο χωριό. Με τη βοήθεια των στοιχείων της Φύσης, θα ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβουν οι άνθρωποι του χωριού από ντροπή κι οι άνθρωποι της πόλης από καθωσπρεπισμό. Θ’ ανακαλύψει πώς κάποιες φορές όλοι και όλα συμμαχούν προκειμένου κάποιος να περάσει για πάντα στο περιθώριο αφού ταράσσει με τη παρουσία του και μόνο, την εύθραυστη και ψεύτικη κοινωνική ισορροπία.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 185-187 ( Νίκαια ,πεζόδρομος)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

eep logo