Απονομή Λογοτεχνικών Βραβείων 2015-16 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

1 laskaridh aponomi logotexnikon

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της περιόδου 2015-2016 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διένυσε επιτυχώς την δέκατη πέμπτη χρονιά του, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αθλοθετήθηκε από το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη». Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε το Μέλος της Κριτικής Επιτροπής, ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κώστας Αγγελάκος.
Στην Τελετή Απονομής των Βραβείων παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο οποίος και απένειμε το Β’ Βραβείο Λυκείου.
Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
1ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Ρωμανό Πετρίδη, μαθητή της Β΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης για το διήγημα «Τετραγωνική ρίζα του αριθμού 2»
2ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Αριστοτέλη Κούτσικο, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας Τρικάλων για το διήγημα «Πρόσεχε τι πετάς είναι η καρδιά μου…»
3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στη Μαρκέλλα Αποστόλου, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καβάλας για το διήγημα «Υφάντρες»

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
1ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στη Μαρία Μπέλλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το διήγημα «Παγώτ»
2ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Ευστάθιο – Ραφήλ Πασγιανό, μαθητή της Β΄ τάξης του Λυκείου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Κολλεγίου Ψυχικού για το διήγημα «Το ταξείδι»
3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στη Δήμητρα Νικητέα, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 49ου Λυκείου Αθηνών για το διήγημα « Πάει έφυγε το τρένο, έφυγες και ‘συ»

Στην τελετή απονομής του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος παρευρέθηκαν πολλοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής και του Πολιτισμού.

eep logo