Πάρος: έκθεση του Αχιλλέα Χρηστίδη στην Αίθουσα Τέχνης Αντί

christidis paros

Η Αίθουσα Τέχνης αντί καλωσορίζει στην Αντίπαρο τα νέα έργα ζωγραφικής του Αχιλλέα Χρηστίδη. Η έκθεση του με τίτλο «Πάρος» θα διαρκέσει από τις 15 έως και τις 31 Αυγούστου. Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Κάστρο Αντιπάρου θα γίνουν το Σάββατο 15 Αυγούστου στις 20.00 παρουσία του ζωγράφου.

Η ένταση των χρωμάτων και της κίνησης δεσπόζει στα έργα του, αποτυπώνοντας με απαράμιλλη ζωντάνια το νησιωτικό τοπίο. Όπως αναφέρει και η Κλεοπάτρα Λιακοπούλου, με αφορμή προηγούμενη έκθεση του στην γκαλερί Theorema στις Βρυξέλλες, «Μπροστά στην ζωγραφική του Χρηστίδη συντελείται μία έκρηξη συναισθημάτων χωρίς πολλές φορές να μπορείς να εξηγήσεις γιατί ένα λουλούδι ή ένα σύννεφο μπορεί να προκαλέσει τέτοια ένταση στην ανθρώπινη ψυχή. Η έντονη πινελιά του, ίσως μας υπενθυμίζει την ευαισθησία που καμιά φορά ξεχνάμε, κάνει την ματιά μας πιο ανθρώπινη, άρα πιο μεγάλη».

Ο Αχιλλέας Χρηστίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Σπούδασε σκηνογραφία θεάτρου και μουσική . Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτος. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα και διεθνώς. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει 35 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

culturenow.gr