Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ροβήρο Μανθούλη

3 5

«Στον κινηματογράφο όπως και στη Φύση, ο δημιουργός παραμένει αόρατος…» Ροβήρος Μανθούλης.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας στο κατάμεστο CINE ΜΕΛΊΝΑ στη Δραπετσώνα, έκανε «ορατό» τον Ροβήρο Μανθούλη, πολυβραβευμένο σκηνοθέτη 120 ταινιών, κορυφαίο Έλληνα ντοκιμαντερίστα με ταινίες τεκμηρίωσης γυρισμένες σε 36 χώρες, συγγραφέα 15 βιβλίων και αναμορφωτή της ΕΡΤ σαν διοικητής της το 1974 και το 1981.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κερατσινίου –Δραπετσώνας Χρήστος Καραγιαννάκης, καλωσόρισε τον δημιουργό, και παρουσίασε τη φιλοσοφία που διέπει τη Δημοτική Αρχή για την επαναλειτουργία του θερινού Κινηματογράφου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο πολιτισμός, ως πηγή αξιοπρέπειας του λαού, στις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Τη ζωή και το έργο του Ροβήρου Μανθούλη παρουσίασε ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας», Δημήτρης Σπύρου, ο οποίος συνετέλεσε στην αναβίωση του ιστορικού κινηματογράφου της Δραπετσώνας.

Ο Ροβήρος Μανθούλης συγκινήθηκε ιδιαίτερα, όταν ο Δήμαρχος του προσέφερε τον πίνακα με την προσωπογραφία του, φιλοτεχνημένο από τον Μπάμπη Χολετσίδη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή των ταινιών του Ροβήρου Μανθούλη

. Μίκης Θεοδωράκης-Ζωρζ Μουστακί: Είμαστε δυο

. Η Μελίνα στο Παρίσι

. Μπλουζ με σφιγμένα δόντια

. Ρίζες: Γιάννης Ρίτσος

eep logo