Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη «Γκαλερί του Νότου»

sorongas thalassina ksyla

Η «Γκαλερί του Νότου» εγκαινιάζει στις 24 Απριλίου 2015 τον νέο της χώρο τέχνης στο κέντρο του Πειραιά επί της οδού Κουντουριώτου 152 με μια έκθεση τεσσάρων σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, των Χρίστου Καρά, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Θεόδωρου Πανταλέων και Σωτήρη Σόρογκα.

Εγκαίνια: Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, 8:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου - 16 Μαΐου 2015


ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ,
Κουντουριώτου 152,
Πειραιάς 18535
τηλ.: 210 4122912 - 697 7895900
email: info@gallerytounotou.gr
website: www.gallerytounotou.gr

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο:10πμ - 4μμ
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:10πμ - 2μμ & 5μμ - 9μμ

Τα διάφορα στάδια της πορείας του Χρίστου Καρά, αφαίρεση, νέα παραστατικότητα, μαγικός ρεαλισμός, υπερρεαλισμός, διαστημική ποίηση, αναδεικνύουν ότι βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση της τελειότητας. Σε αυτή την έκθεση τα θέματα του είναι νεκρές φύσεις με βάζα γεμάτα λουλούδια και φύλλα.

Ο στόχος του Δημοσθένη Κοκκινίδη είναι να καταδείξει την "αρχέγονη και αινιγματική σχέση μας με τη θάλασσα, το υπαρξιακό αδιέξοδο και το φόβο της θνησιμότητας μας, καθώς και την ακινησία ως τρόπο ενατένισης του χρόνου". Οι πίνακες του Κοκκινίδη δεν είναι παράθυρα προς τον κόσμο, αλλά καθρέφτες.

Η θεματογραφία του Θεόδωρου Πανταλέων αναφέρεται σε προσωπογραφίες με ονειρικά και φανταστικά σύνολα στην κατεύθυνση του σουρεαλισμού και της αυτόματης γραφής. Σχηματοποιεί τις μορφές των έργων του με τονισμένες τις παραμορφώσεις, την ονειρική ατμόσφαιρα σε ένα χώρο προβληματικό στην εσωτερικότητα του χρώματος και την πληρότητα της γραμμής του.

Ο Σωτήρης Σόρογκας αποτυπώνει τα επιπλέοντα ξύλινα απομεινάρια, τις ρημαγμένες βάρκες, τα σπασμένα ξύλα στα καρνάγια που ακουμπούν στην άμμο ή στους βράχους - πάντα κοντά στο νερό. Η απτή φθορά και η αποσύνθεση των υλικών συμβολοποιούν τον χρόνο που φεύγει, την ζωή που φθίνει.



eep logo