«5 Σπασμένες Κάμερες» στο Λιμάνι της Αγωνίας

5 Broken Cameras

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «5 Σπασμένες Κάμερες» παρουσιάζει η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 8.45 το απόγευμα στο Στέκι - Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78 - στον Πειραιά

Σκηνοθεσία του Παλαιστίνιου Emad Burnat και του Ισραηλινού Guy Davidi.

Το ντοκιμαντέρ έχει βραβευτεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου, σε όλον τον κόσμο, έχοντας αποσπάσει περισσότερα από 35 διεθνή βραβεία και είναι η πρώτη παλαιστινιακή ταινία που ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, κατά την 85η απονομή βραβείων της Ακαδημίας το 2013.
Mετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα", και της Παλαιστινιακής Κοινότητας.

Λίγα λόγια για το έργο
Υπάρχουν πέντε κάμερες, κάθε μία με τη δική της ιστορία. Τα πλάνα της κάμερας μαζί με την αφήγηση του Εμάντ Μπουρνάτ, απλή, προσωπική, άμεση και αβέβαιη, σαν τη ζωή του, καταγράφουν τα γεγονότα από το 2005 μέχρι το 2009. Δομημένο γύρω από τη βίαιη καταστροφή της κάθε μιας από τις κάμερες, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία μιας οικογένειας σε διάστημα πέντε ετών, μέσα στις συγκρούσεις στο χωριό που ζει. Καθώς τα χρόνια περνούν μπροστά από την κάμερα, βλέπουμε τον Τζιμπρίλ να μετατρέπεται από ένα νεογέννητο μωρό σε ένα νεαρό αγόρι, που παρατηρεί τον κόσμο γύρω του να ξεδιπλώνεται με την ιδιαίτερη αντίληψη που μόνο τα παιδιά διαθέτουν. Ο Μπουρνάτ παρακολουθεί πίσω από τον φακό, τις ελιές να ξεριζώνονται, ένα τείχος να υψώνεται, τους αγώνες και την αντίσταση των κατοίκων να εντείνονται και τις ζωές να χάνονται.

Είσοδος ελεύθερη
Γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας για το πρόγραμμα κοινωνικής Αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας