Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κουζούνη

kouzouni ekthesi

Διοργάνωση από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κουζούνη (1922-1998) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στον Ταύρο.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2018 και θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 18.00 έως τις 22.00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 18 Απριλίου στις 8 το απόγευμα.

Μέσα από την έκθεση αυτή οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του σημαντικού μας ζωγράφου Γιώργου Κουζούνη και να παρακολουθήσουν την εικαστική του πορεία.
Η θεματογραφία των πινάκων του είναι μεγάλη και περιλαμβάνει γυμνά, θάλασσες, καράβια, εννοιολογικά θέματα, νεκρές φύσεις και τοπία. Ήταν εξαιρετικός πορτρετίστας, ενώ ήταν ένας από τους λίγους και σημαντικότερους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν στην Ελλάδα με την τέχνη της χειροποίητης κινηματογραφικής γιγαντοαφίσας. Το 1987 ίδρυσε το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου όπου δίδαξε εθελοντικά για δέκα χρόνια, προσφέροντας τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους στους μαθητές του.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, προσκαλώντας τους πολίτες να επισκεφτούν την έκθεση ζωγραφικής και να έρθουν στα εγκαίνιά της, δήλωσε: «Με την έκθεση αυτή ο Δήμος μας εκπληρώνει, με συμβολικό τρόπο, ένα χρέος στο ζωγράφο και δημιουργό Γιώργο Κουζούνη τόσο για τη σημαντική συνεισφορά του στο χώρο της τέχνης όσο και για την ανιδιοτελή προσφορά του επί σειρά ετών στην πόλη μας».