Σηκώνει αυλαία το 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

tangarto

Με Βραδιά Ταγκό από το κουιντέτο TANGartO, την κωμική Όπερα Πιμπινόνε του Γ. Φ. Τέλεμαν και την Έλλη Πασπαλά

με την The Underground Youth Orchestra σε τραγούδια από Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Αμερική σηκώνει αυλαία το 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την Ντόρα Μπακοπούλου. 

Το συνολικά πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πλούσιο και προκλητικό μουσικά, εμπλουτίζει για μία ακόμη χρονιά τις αιγινίτικες βραδιές με 12 συναυλίες που περιλαμβάνουν επιλεγμένα έργα, ξεχωριστούς ερμηνευτές και ενδιαφέροντα ορχηστρικά σύνολα, τα οποία παρουσιάζονται τόσο στην Παραλία της Αύρας δίπλα στο κύμα, όσο και στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος, πάντα με χαμηλό εισιτήριο και προσφορές για τους νέους.

Οι τρεις πρώτες συναυλίες:

• Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, στις 21:00, Παραλία Αύρας, Αίγινα
“Tango in Concert”

Το quinteto TANGartO μεταφέρει το tango από την πίστα χορού στην παραλία Αύρας στην Αίγινα, μεταμορφώνοντας τον απλό μουσικό τύπο του tango σε ένα εκφραστικό όχημα απίστευτου βάθους! Πέντε μουσικοί, αποφασισμένοι να μας ταξιδέψουν στους συγκινησιακούς κόσμους του tango, με ένα εκρηκτικό μίγμα όπου η κλασική μουσική, το folklore στοιχείο και η jazz αλληλεπιδρούν. Ο μοναδικός ήχος του bandoneon, ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί με τα όργανα να ξεπερνούν τα όρια των συμβατικών δυνατοτήτων τους, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!
Στην παράσταση “Τango in Concert” το κουιντέτο επιλέγει να ερμηνεύσει κάποια από τα σπουδαιότερα έργα του Astor Piazzolla (Adios Nonino, Soledad), Mariano Mores, Lalo Schifrin, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel, Edgargo Donato, Anibal Troilo κ.α.
Το quinteto TANGartO αποτελούν οι:

Λευτέρης Γρίβας - μπαντονεόν
Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο (Καλλιτεχνική επιμέλεια)
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρα
Απόστολος Παπαπέτρος – κοντραμπάσο


• Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, στις 21:00 στην Αυλή Ναού του Σωτήρος, Αίγινα
Όπερα: «Pimpinone» του George Philipp Telemann

Ο Πιμπινόνε του Γ. Φ. Τέλεμαν, είναι μία μπαρόκ όπερα που αποτέλεσε πρότυπο για μια σειρά ανάλογων έργων, όπου η καμαριέρα Βεσπέττα (μικρή σφίγγα στα ιταλικά) με πολλά και διάφορα τεχνάσματα καταφέρνει να παντρευτεί το αφεντικό της, τον Πιμπινόνε, έναν πλούσιο και φαντασμένο γέρο. Αμέσως, όμως, μετά τον γάμο η μικρή σφίγγα φανερώνει το «κεντρί» της… Το έργο, που απηχεί κωμικά στοιχεία της Commedia dell’ Arte ανέβηκε για πρώτη φορά το 1725 στο Αμβούργο. Ένα κωμικό ιντερμέδιο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ανάμεσα στις πράξεις της σοβαρής όπερας του Χαίντελ «Ταμερλάνος».

Συντελεστές
Τραγούδι: Κατερίνα Κρασσά, σοπράνο
Μιχάλης Γεωργίου, μπάσος
πιάνο/διεύθυνση: Γιάννης Γιαννόπουλος
σκηνοθεσία: Δάφνη Ρεμούνδου


• Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, στις 21:00, Παραλία της Αύρας, Αίγινα
Η Έλλη Πασπαλά και η ορχήστρα νέων: The Underground Youth Orchestra: «H γοητεία της εφηβείας»

Μουσική και τραγούδια από την Ελλάδα, την Ιταλία, Πορτογαλία και Αμερική
Mια βραδιά με τις μελωδίες, τους ήχους και τη μουσική μνήμη των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με την ορχήστρα νέων μουσικών The Underground Υouth Orchestra και την Έλλη Πασπαλά, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, στις 21:00, στην Αίγινα. Η επιτυχημένη συνεργασία της Ορχήστρας με την κορυφαία ερμηνεύτρια συνεχίζεται στο 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, στην παραλία της Αύρας. Ένα μουσικό ταξίδι στους σύγχρονους αλλά και παλαιότερους ήχους των χωρών της μεσογείου, στο οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Νίνο Ρότα και τον Nικόλα Πιοβάνι, ο Κολ Πόρτερ τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και αρκετούς, ακόμα, δημιουργούς.
Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Έλλη Πασπαλά, βρίσκεται το αριστουργηματικό Canzone del Mal di Luna που συνέθεσε ο Ν. Piovani για την ταινία των αδελφών Ταβιάνι «Χάος», ο ύμνος του ξένοιαστου έρωτα Summertime in Prague του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από την ταινία «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη, αρκετές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων κορυφαίων δημιουργών. Ξεχωρίζει η δημιουργία του Cole Porter "Ι love Athens". Μια παράφραση του γνωστού τραγουδιού "I love Paris" από την Έλλη Πασπαλά σε ενορχήστρωση David Lynch, που έγινε και videoclip με την Underground Youth Orchestra (https://www.youtube.com/watch?v=uGQG3q84OqU). Η διεύθυνση και η ενορχήστρωση της συναυλίας ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή, μαέστρο και ιδρυτή της ορχήστρας Κώστα Ηλιάδη.

Συμμετέχουν οι επαγγελματίες μουσικοί:
Franc Shestani, concertino
Antonella Cefa, βιολί
Όσβαντ Αμιράλις, κόντραμπάσο
Ευσταθία Παπαπγεωργοπούλου, πιάνο


12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου
Τετάρτη 2 έως Κυριακή 27 Αυγούστου 2016

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€, κανονικό
7€, παιδιά και έφηβοι, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας, ΑΜΕΑ
Πώληση εισιτηρίων:
• στους χώρους των συναυλιών
• Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ, παραλία Αίγινας

eep logo