Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Mon27032017

Last updateSun, 26 Mar 2017 3pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Γ.Μώραλης σε εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά

1 IMG 8394

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», σε εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου των Εργαζομένων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι καλημέρα και από εμένα. Πρώτα από όλα καλή χρονιά με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά ή μάλλον ήταν αρκετά δύσκολες χρονιές που πέρασαν και είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Πρόεδρος ότι το 2017 θα είναι, όπως φαίνεται, ακόμα δυσκολότερο. Πολλά τα μέτρα που ελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια και απ ότι φαίνεται θα παρθούν και περαιτέρω που θα κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα. Συμφωνώ με τον Πρόεδρο ότι ένα «όπλο» είναι η ενότητα. Σε όλα όμως όλοι μαζί: και στις διεκδικήσεις και στη δουλειά και παντού.
Προσωπικά νομίζω ότι αυτό προσπαθώ να εμφυσήσω από τη θέση του Δημάρχου τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Σε λίγο, σε δέκα ημέρες η Δημοτική Αρχή κλείνει δυόμιση χρόνια και αυτό που τουλάχιστον εγώ προσπαθώ και πιστεύω και οι συνεργάτες μου να εμφυσήσουν είναι πραγματικά το ομαδικό πνεύμα. Νομίζω ως ένα βαθμό επικρατεί αυτή η λογική και στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά τις τεχνικές διαφωνίες ή τις διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν.
Χαρακτηριστικά θα ήθελα να πω ότι θα προτιμούσα τα Σωματεία του Δήμου Πειραιά να έκοβαν μια πίτα γιατί κι αυτό ενότητα είναι και να μην έχουμε έξι διαφορετικές εκδηλώσεις. Το πρότεινα εγγράφως. Πιστεύω ότι κι αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας. Πιστεύω ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν όλοι μαζί, όπως είπε και ο Πρόεδρος. Όλοι μαζί να κουβεντιάζουν, όλοι μαζί να αντιπαρατίθενται με τη Δημοτική Αρχή όταν χρειαστεί, ή με την κυβέρνηση ή με την Περιφέρεια.
Από την πλευρά μου Πρόεδρε, δεν μπορώ να είμαι πιο επιεικής ως Δήμαρχος. Είναι θέμα συνεννόησης, καλής συνεργασίας, ευγένειας και αλληλοσεβασμού. Νομίζω ότι η Δημοτική Αρχή διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, με σεβασμό, με ευγένεια προς τους εργαζομένους, προς όλους, προς τους πολίτες, προς τους Δημοτικούς Συμβούλους. Εξαιρέσεις πάντα μπορεί να υπάρχουν, διενέξεις, αντιπαραθέσεις μπορεί να υπάρξουν μεταξύ Δημοτικής Αρχής - εργαζομένων, μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων, αλλά η γενική γραμμή, όπως γνωρίζω, που επικρατεί στον Δήμο τα δυόμιση χρόνια αυτά είναι μια γραμμή συνεννόησης, ευθύνης και αλληλοσεβασμού. Αυτό πιστεύω είναι πολύ θετικό.
Η Δημοτική Αρχή κάνει μια προσπάθεια αυτά τα δυόμιση χρόνια. Υπάρχουν προβλήματα, για άλλους είναι ορατά και για άλλους λιγότερο ορατά. Όμως εδώ δεν είμαστε σήμερα για να κάνουμε απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά εγώ θέλω να σας πω ότι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Θα καταβάλλουμε προσπάθειες, με περισσότερη δουλειά. Μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου και μετά για τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους, τους δημοτικούς συμβούλους. Πρώτα εμείς πρέπει να
δουλέψουμε παραπάνω και φυσικά χωρίς τη δική σας βοήθεια, τη δική σας στήριξη, τη δική σας συνεργασία δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Είμαι αισιόδοξος ότι σε μεγάλο βαθμό αυτά τα οποία εγώ προσωπικά είχα υποσχεθεί με τους συνεργάτες μου προεκλογικά θα γίνουν στην πόλη του Πειραιά, με δυσκολία μεν, αλλά θα γίνουν. Ο Πειραιάς θα βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα, θα είναι μια καλύτερη πόλη, πιο ανθρώπινη πόλη. Επαναλαμβάνω όμως για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει κι εσείς να βάλετε, να το πούμε έτσι λαϊκά, «πλάτη». Δεν λέω ότι δεν βάζετε. Αυτό που ζητάω από όλους είναι και το 2017 και το 2018 και τα επόμενα χρόνια να βάλετε μεγαλύτερη «πλάτη» γιατί μπορείτε.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το προσωπικό του Δήμου είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με την τελευταία δεκαετία και μειώνεται συνεχώς. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν προχωράνε προσλήψεις. Το γνωρίζετε καλύτερα κι από εμένα, είναι κάτι το οποίο δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Ξέρετε επίσης, ότι οι αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυξάνονται συνεχώς παράλογα θα έλεγα, χωρίς να αυξάνεται το δυναμικό, αλλά ούτε και οι πόροι. Αυτά να λυθούν δεν γίνεται, δεν υπάρχει άλλη λύση, μόνο με σκληρή δουλειά, με καλύτερο σύστημα, με καλύτερη οργάνωση, με καλύτερη συνεννόηση μεταξύ διευθύνσεων, τμημάτων, εργαζομένων, δημοτικής αρχής. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μείωση του προσωπικού, τη μείωση των πόρων και τις αυξημένες αρμοδιότητες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Να τα παρατήσουμε αποκλείεται. Ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου ούτε εσείς γιατί μέσα από τη δουλειά αυτή ζείτε τις οικογένειές σας και καταφέρνετε με δυσκολίες να τα «φέρνετε βόλτα». Δεν νομίζω να έχουμε διαφορετική αντίληψη. Ναι στις διεκδικήσεις, κι εγώ μαζί με τον Πρόεδρο είμαι. Πρέπει να υπάρχουν διεκδικήσεις. Είναι υποχρέωση των εργαζομένων σε δύσκολη περίοδο - και ειδικά σε αυτήν –πρέπει να διεκδικούν, παράλληλα όμως πρέπει να γίνεται και συστηματική δουλειά, να έχει αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον Δήμο Πειραιά – που ξέρετε πολύ καλά – ότι εδώ και χρόνια δεν είναι ένας Δήμος οικονομικά εύρωστος, δεν είναι ένας Δήμος με μεγάλη άνεση. Αυτά τα γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, γιατί ήσαστε περισσότερα χρόνια στο Δήμο.
Ξέρετε πολύ καλά πως είμαστε σε ένα στάδιο που θα αλλάξει ο οργανισμός του Δήμου Πειραιά. Θα προσαρμοστεί στα σημερινά αριθμητικά δεδομένα. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο ορισμένες αλλαγές, τις έχουμε ήδη συζητήσει με τους Αντιδημάρχους και τον Γενικό Γραμματέα. Μένει να παρθεί αυτή η απόφαση.
Περιμένουμε την κυβέρνηση να γίνουν επιτέλους αυτές οι κρίσεις τις οποίες ακούγαμε από το 2013, φθάσαμε το Φεβρουάριο του 2017 και περιμένουμε να δούμε αυτά που πρέπει να γίνουν.
Για τα 176 ευρώ που είπε ο Πρόεδρος, νομίζω ξέρετε όλοι σας τη στάση που κράτησα στην τελευταία δικάσιμο. Αυτό όμως για να είμαι καθαρός δεν σημαίνει ότι έχει βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσει ο Δήμος να εκταμιεύσει όλα τα χρήματα που διεκδικείτε. Υπάρχουν δυσκολίες, δεν είναι όμως τις παρούσης να τις αναλύσω. Θα κάνουμε μια συνάντηση, έντιμη και ειλικρινή μεταξύ μας με τους Συλλόγους, με τα Σωματεία, για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Έχουμε καλή συνεργασία και θα έχουμε καλή συνεργασία. Επαναλαμβάνω οι όποιες αντιπαραθέσεις υπάρχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση δημόσια ή ιδιωτική και είναι θεμιτό να υπάρχουν, αλλά επαναλαμβάνω με ευγένεια, με σεβασμό ο ένας για τη δουλειά του άλλου, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς προβολές.
Με αυτήν την τοποθέτηση, νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα απ΄ ότι πήγαιναν μέχρι τώρα.
Επαναλαμβάνω ότι παραμένω αισιόδοξος για την πόλη και εύχομαι καλή υγεία, καλή δουλειά και του χρόνου στην αντίστοιχη πίτα να είμαστε και όλα τα Σωματεία».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κ. Κώστας Γαλάνης και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας.

Συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου βράβευσαν τα παιδιά των εργαζομένων που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προσφέροντάς τους τιμητική πλακέτα και το συμβολικό χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, για την επιτυχία τους.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για δύο υποτροφίες, προσφορά από το «AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ COLLEGE», σε παιδιά εργαζομένων του Δήμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ομίλου «AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ COLLEGE» κ. Ν. Μακρυπλίδης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και προσέφερε μαζί με τον κ. Μώραλη τις υποτροφίες για τα δύο τυχερά παιδιά.

Ο Σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, για το έργο στο πράσινο και την βελτίωση του περιβάλλοντος της ποιότητας ζωής στον Δήμο Πειραιά, ενώ έγινε αναφορά στην τιμητική διάκριση της Διεύθυνσης, στο Πρόγραμμα «Οικόπολις 2016», που διοργάνωσε το ECOCITY στη Ρόδο.

Στο τέλος της εκδήλωσης κλήρωσαν για τους εργαζόμενους 60 δωροεπιταγές των 50 ευρώ, από το supermarket «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», καθώς και πέντε φανέλες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ προσφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Οι Βουλευτές : κα Ε. Σταματάκη και κ. Κ. Κατσαφάδος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αγγελόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος.
Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθ. Χαρβαλάκου – Γλύκα και κ.κ. Χρ. Αγραπίδης, Π. Καλογερόγιαννης, Ν. Καρβουνάς, Στ. Γαϊτανάρος και Κυρ. Σιγαλάκος. Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κυρία Χ. Ζηλάκου και κ. Ανδρ. Βεντούρης.
Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : κ.κ. Αν. Κάρλες, Γ. Βοϊδονικόλας, Π. Καλαγιά, κα Μ. Σταθάκη, κ. Δ. Γκερλές, κ. Ηλ. Κατσαφάδος και κα Ε. Καλλέργη. Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευ. Αθανασίου. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Πλατανησιώτης και πάρα πολλοί εργαζόμενοι.

25 Mar 2017 23:05
Ο Γ.Μώραλης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, δήλωσε:
«Εύχομαι πρώτα απ όλα σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Τιμούμε τους προγόνους μας γιατί τα κατάφεραν, [ ... ]

Read more...
25 Mar 2017 14:20
Προσφορά υποδημάτων από την Toms σε οικογένειες της ΚΟΔΕΠ

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», προσέφερε σε 143 παιδιά οικογενειών που είναι εγγεγραμμένες στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., υποδήματα TOMS μετά από ευγενική χορηγία της εταιρείας.

Τα παιδιά που επελέγησαν με βάση εισοδηματικά κριτήρια, παρέλαβαν τα υποδήματα [ ... ]

Read more...
25 Mar 2017 13:56
Μήνυμα ΕΣΠ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με την ευκαιρία της εθνικής μας γιορτής ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν ιδιαίτερο συμβολισμό πίστης και εθνικής περηφάνειας. Στέλνει μηνύματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, αφύπνισης και [ ... ]

Read more...
24 Mar 2017 13:18
Eπιμνημόσυνη δέηση για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην τελετή ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου [ ... ]

Read more...
24 Mar 2017 12:11
«Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»

Συμπεράσματα Νοσηλευτικής Συνάντησης Ογκολογίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, η Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας «Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες» του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά. Η συνάντηση διοργανώθηκε [ ... ]

Read more...
24 Mar 2017 11:19
Το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ

Προτεραιότητα η περιβαλλοντική εκπαίδευση για τον Σύνδεσμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που εφαρμόζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων [ ... ]

Read more...
23 Mar 2017 22:43
Χώρος πρασίνου μια πτέρυγα του Κορυδαλλού

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται η έκταση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση κατεδάφισης και των δύο πτερύγων, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ικανοποιώντας, εν μέρει, την απαίτηση της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων της πόλης, που ζητούν εδώ [ ... ]

Read more...
23 Mar 2017 17:04
Ερώτηση Κατσαφάδου για την πρόσληψη συμβούλων στη ΔΕΗ

Ερώτηση για την πρόσληψη συμβούλων στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, δημοσιεύματα θέλουν τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν προσληφθεί και να απασχολούνται στις [ ... ]

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)