Ο Πειραιάς τιμά τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ!

Για την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μίλησε η ηθοποιός Νάντια Μουρούζη, στην εκπομπή “Γεια σου” με την Μαρία Μπακοδήμου.
Όπως είπε, η τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, της είχε ζητήσει μετά τον θάνατό του, να δοθούν προσωπικά του αντικείμενα στο ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά “Κανάλι Ένα 90,4”, καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενώ “έντυσε” με τη φωνή του, το πρώτο σήμα του σταθμού, το οποίο βγήκε στον «αέρα» στις 13 Μαΐου 1987, εγκαινιάζοντας την εποχή της «Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Σχεδόν 20 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, η επιθυμία του, πήρε “σάρκα και οστά” από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και την Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 18:30, θα εγκαινιαστεί το μόνιμο Καμαρίνι του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού, στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Όπως είπε η Νάντια Μουρούζη “είχε υποσχεθεί στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ότι θα παραχωρούσε τα προσωπικά του αντικείμενα για να μείνουν για πάντα στην πόλη που γεννήθηκε, αγάπησε αλλά και τον αγάπησε”. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που αγκάλιασαν και υλοποίησαν την επιθυμία του ηθοποιού, καθώς και τον Προιστάμενο Προγράμματος και Πολιτισμού του Καναλιού Ένα 90,4 Παναγιώτη Φύτρα, τον πρώην Πρόεδρο Αλέξανδρο Τζεφεράκο και τον Αντιπρόεδρο Απόστολο Σειρηνίδη.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανέλαβε αφιλοκερδώς ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.
Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ενώ η Λένα Αλκαίου με τους μουσικούς της θα “ντύσει” την εκδήλωση με αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο γιος του αγαπημένου ηθοποιού, Γιάννης Παπαμιχαήλ.

instyle.gr

eep logo