Το «κλικ» στις θάλασσες του Γιώργου Χριστάκη!

Αν υπάρχει ένας φωτογράφος που θα διεκδικούσε τον τίτλο του πρύτανη του «ναυτιλιακού φωτορεπορτάζ», αυτός θα ήταν, πέρα από κάθε συζήτηση, ο Γιώργος Χριστάκης.

Στο λιμάνι τον ξέρει κι ο τελευταίος κάβος. Διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, δεξιώσεις, δύσκολα θαλάσσια περιστατικά έχουν, εδώ και χρόνια, συλληφθεί από τον φακό του.
Πλην όμως, για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τώρα, ο Γιώργος Χριστάκης στις παρά θιν αλός βόλτες του παρατηρεί με ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό βλέμμα και τις γωνίες και τα ενσταντανέ που του προσφέρουν τα παραλιακά τοπία. Κυρίως - αλλά όχι αποκλειστικά - του μεγάλου λιμανιού.

Εδώ, στον Πειραιά λοιπόν, μαζεύει κι εκθέτει ο Γιώργος Χριστάκης το υλικό του, εκείνο κυρίως που ξεχωρίζει για τον λυρισμό του, την ξεχωριστή του πατίνα και τα ανεπανάληπτα του χρώματα. Σε μια έκθεση που συμπυκνώνει τα άπειρα «κλικ» στις θάλασσες που είδε και «ζωγράφισε» με τους φακούς του.



Στο Πλωτό Μουσείο Ελλάς Λίμπερτυ ( Είσοδος από την Πύλη Ε2.)
Στα εγκαίνια, στις 20 Νοεμβρίου 2023, στις 6 το απόγευμα αναμένεται να είναι εκεί όλο το λιμάνι.

Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 20 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

eep logo