Η ευκαιρία της Φρεαττύδας

freattyda paralia

Η μεγάλη καταιγίδα που έπληξε την Αττική προ 15νθημέρου περίπου, άφησε πίσω της νεκρούς και μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ για μια ακόμη φορά ανέδειξε την ανεπάρκεια (για να το πούμε κομψά) του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει κάποια όχι και τόσο ακραία, τελικά, καιρικά φαινόμενα.
Μέσα σ’ αυτό σκηνικό μάλιστα μια σχετικά νεαρή γυναίκα που παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο ξεβράστηκε, προφανώς μέσω Κηφισού, στην παραλία της Φρεαττύδας. Όσοι είδαν την γραφική πλαζ τις τελευταίες μέρες είχαν απογοητευτεί. Σωροί ξύλων κάλυπταν την ακτή και υπέθετε κανείς ότι η πλαζ της Φρεαττύδας θα γυρνούσε στην προ τριετίας παρακμή της. Πλην όμως εθελοντές από σωματεία της περιοχής και κυρίως συνεργεία του δήμου καθάρισαν ήδη την παραλία και μάλιστα με την άνοδο της θερμοκρασίας και την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών, χειμερινοί κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ξανά τις βουτιές τους εκεί.
Όλα αυτά τα σημειώνει το Portnet όχι μόνο γιατί πρέπει να αναδεικνύονται και τα θετικά της δημόσιας (δημοτικής) μηχανής, αλλά γιατί προφανώς η δημοτική αρχή Μώραλη αφού έκανε γρήγορα το αυτονόητο –να καθαρίσει την πλαζ- θα θελήσει να «κτίσει» πάνω σ’ αυτό. Να ετοιμαστεί , δηλαδή, ώστε από την άνοιξη κι οπωσδήποτε το καλοκαίρι η Φρεαττύδα να είναι έτοιμη όχι μόνο για κολύμβηση, αλλά για μια σειρά άλλες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν εκεί, δίνοντας «ζωή» στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως έναν εξαιρετικό δημόσιο χώρο στην πόλη και τους πολίτες.
Το έχουμε ξαναπεί : σε ισορροπία και συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, με τον δήμο να κρατάει την «μπαγκέτα» σ’ αυτή την σύνθεση δημόσιοι χώροι και κυρίως τα Βοτσαλάκια και η Φρεαττύδα μπορούν να γίνουν υπερτοπικοί πόλοι έλξης και χώροι αθλητισμού, αναψυχής και διασκέδασης για τον Πειραιά και τους πολίτες του. Μακριά από ιδεοληψίες και την λογική της εγκατάλειψης που κυριάρχησε μέχρι λίγο μετά το 2010.

eep logo