Δυο δήμαρχοι στο Πασαλιμάνι!

spyridon avramopoulos 2

Μπορείτε να τους συναντήσετε στον δρόμο, σε γνωστά – ή λιγότερο γνωστά – στέκια στο Πασαλιμάνι, την Μαρίνα Ζέας, την Φρεαττύδα, σχεδόν παντού στο κέντρο του Πειραιά.

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Σπυρίδωνα Σπυρίδων, ο λόγος. Και καλά ο ιστορικός πρώην δήμαρχος Πόρου, είναι γνωστό ότι διατηρεί διαμέρισμα στο Πασαλιμάνι εδώ και χρόνια. Η -ας την πούμε- είδηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός, βουλευτής, υπουργός και Επίτροπος κατοικεί το τελευταίο διάστημα επίσης στο Πασαλιμάνι.

Πάντως δεν είναι μόνο η γειτνίαση που έχει φέρει κοντά τους δύο πρώην δημάρχους. Αντίθετα, η κοινή τους πολιτική πορεία προκάλεσε την γειτνίαση. Καθώς μπορεί μεν να κατατάσσονται στο «Καραμανλικό μπλοκ» της ΝΔ ( αν υπάρχει κάτι τέτοιο), αλλά το 2000 σε ένα «γύρισμα» της πολιτικής ιστορίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ίδρυσε το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, αποχωρώντας από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, ο δε Σπύρος Σπυρίδων ήταν γραμματέας του Κινήματος.

Τότε ήταν και οι δύο εν ενεργεία δήμαρχοι. Τώρα και οι δύο εν αναμονή της επιστροφής τους στην ενεργό πολιτική. Δεν τους έχουν πάρει και τα χρόνια, δα…

eep logo