Δρίτσας – Καρύδης – Πιτσιόρλας: Τι τους συνδέει;

pitsiorlas stergios

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του Portnet για τη «ναυμαχία» στα ερτζιανά μεταξύ Δρίτσα-Καρύδη για τον ΟΛΠ και ιδίως το σημείο που φάνηκαν να συγκλίνουν – την άποψη Φελκενστάιν για διαχωρισμό υποδομών-λειτουργίας – αλλά και το ερώτημα που διατύπωνε στο τέλος του ίδιου άρθρου το ρεπορτάζ, δηλαδή τι λέει επ’ αυτού ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και μεγαλομέτοχος του ΟΛΠ εκ μέρους του Δημοσίου Στ.Πιτσιόρλας (φωτο), θυμήθηκα πως… συνδέονται οι τρεις τους.

Ο Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει παντρέψει το Στέργιο Πιτσιόρλα. Και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ως κορυφαίο στέλεχος, τότε, του Συνασπισμού, ήταν το 2002 ο «επιβλέπων» της προεκλογικής καμπάνιας του Λιμανιού της Αγωνίας. Το οποίο με επικεφαλής φυσικά το Θοδωρή Δρίτσα κατέγραψε ένα εξαιρετικό για τα τότε δεδομένα του πολιτικού χώρου ποσοστό, κοντά στο 10%.
Αναρωτιέμαι αν αυτές οι «παράλληλες» σχέσεις συν το γεγονός ότι Δρίτσας και Καρύδης είναι γέννημα-θρέμμα Πειραιώτες θα αποτελούσαν ικανό παράγοντα ώστε να κάθονταν σε ένα τραπέζι οι τρεις τους και να υιοθετήσουν ένα πιο λειτουργικό μοντέλο παραχώρησης λειτουργιών του λιμανιού, αντί της προωθούμενης πώλησης πακέτου μετοχών.

eep logo