«Βουλιάζουν τη χώρα, βουλιάζουν και τον Πειραιά»

karydis dimitris

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Πειραιά Δ.Καρύδης επικοινώνησε με το Portnet και επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας για τα κονδύλια που προορίζονται για το μετρό του Πειραιά αλλά μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεσμευόμενα για μισθούς και συντάξεις.
Μάλιστα, διόρθωσε σε ένα σημείο το ρεπορτάζ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για αποθεματικά της Αττικό Μετρό, αλλά για κονδύλια που έχουν δοθεί από κοινοτικούς πόρους για συγκεκριμένα έργα υποδομής.
Μιλώντας στο Portnet, ο Δ.Καρύδης υπογράμμισε ότι υπάρχει βεβαίως ένα σοβαρό θεσμικό ζήτημα, αφού οι Ευρωπαίοι δύσκολα θα δεχτούν στο μέλλον να ξαναστείλουν κονδύλια για έργα υποδομής όταν αυτά χρησιμοποιούνται για έξοδα της κυβέρνησης, πρόσθεσε δε, ότι ειδικά σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ένα έργο πνοής για τον Πειραιά και το λιμάνι, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αναμφισβήτητα οφέλη για την πόλη, να μείνει στον αέρα.
«Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ βουλιάζει καθημερινά τη χώρα, κάτι που είναι εμφανές στην περίπτωση του Πειραιά με το μετρό. Οι πολιτικές δυνάμεις, η αυτοδιοίκηση, παραγωγικές τάξεις και φορείς της πόλης πρέπει να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία.»

eep logo