Εργαστήρι «δύσκολης» συνεννόησης

mpoile panelΗ εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Μεταφορών στο ΕΒΕΠ την προηγούμενη εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα Εργαστήρι «δύσκολης» συνεννόησης. Αυτής μεταξύ των λιμανιών και των πόλεων.

Η έννοια εργαστήρι αναφέρεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά, συνομίλησαν δημόσια για τη δύσκολη σχέση πόλης-λιμανιού δήμαρχοι, όπως οι εικονιζόμενοι Γ.Μώραλης του Πειραιά και Γ.Λαγουδάκης του Περάματος, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των θεσμικών τους φορέων, όπως ο διακρινόμενος Β.Κορκίδης του ΕΒΕΠ, τεχνοκράτες όπως ο Σ.Θεοφάνης, ειδικός σε θέματα ανάπτυξης λιμένων και η Μαρία Μποϊλέ, διευθύντρια Ερευνών του Ι.ΜΕΤ., ο Διευθυντής Διοίκησης του ΟΛΠ Δημήτρης Σπύρου, αλλά και ο Τ.Βαμβακίδης, εκπρόσωπος της Cosco, που παρενέβη στη συζήτηση.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο πάνελ με θέμα «Λιμάνια – Πόλεις – Ανάπτυξη» βρέθηκαν να παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τα πορίσματα αυτού του ιδιότυπου εργαστηρίου, στελέχη με μακρά εμπειρία στη διοίκηση λιμένων, όπως ο Γ.Πρασιανάκης και ο Σπ.Στάλιας, ο Πρόεδρος του ΕΣΠ Ν.Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος του ΕΕΠ Α.Μιχάλαρος και ο Γ.Πολυχρονόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς του λιμανιού εδώ και χρόνια.

kaloi mathites  
Πολυχρονόπουλος, Στάλιας, Πρασιανάκης, Μώραλης (πριν ανέβει στο πάνελ), Μιχάλαρος, Μανεσιώτης και Βαμβακίδης παρακολουθούν σαν καλοί μαθητές το μάθημα του Εργαστηρίου  

 

vamvakidis  
Ο Εμπορικός Διεθυντής της Cosco (ΣΕΠ) Τ.Βαμβακίδης, ικανοποιημένος μετά την παρέμβασή του.