Ήρωας ή μοιραίος;

kardaras giannhs 2

Ο εικονιζόμενος Γιάννης Καρδαράς δεν είναι μόνο γνωστός δικηγόρος και γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, κατά καιρούς αρθρογράφος στο Portnet και επί τρεις θητείες δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Είναι τοποθετημένος σε μια θέση, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) από την απόφαση του του οποίου θα κριθεί εν πολλοίς αν και πότε θα αποκτήσει σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο ο Πειραιάς.

Στην πρόσφατη συνάντηση που, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά και στην οποία συμμετείχαν στελέχη του δικαστικού και δικηγορικού χώρου συμμετείχε και ο Γιάννης Καρδαράς, όπως συμμετείχε άλλωστε και στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που ακολούθησε.
Άκουσε λοιπόν ο συμπαθής Γιάννης τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη να λέει επισήμως ότι «το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πλέον την δυνατότητα να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες (αποδοχή παραχώρησης χρήσης κτιρίου, έγγραφη απόφαση από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. για χρηματοδότηση του έργου και άμεση ανάθεση της υλοποίησης αυτού στον αρμόδιο φορέα), προκειμένου να καταδειχθεί και έμπρακτα η εκφρασθείσα πολιτική βούληση για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στην πρώην «Ράλλειο Σχολή».

Ο Γιάννης Καρδαράς με τη σειρά του ενημέρωσε ότι στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. του Ταμείου θα ληφθεί απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου και ότι υπάρχει και ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης από 21 Βουλευτές της πλειοψηφίας για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά. Συμφώνησε δε με όλους τους παρευρισκόμενους ότι πρέπει να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες.

Με δεδομένο ότι ο Γιάννης Μώραλης ξεκαθάρισε – και ορθώς – ότι ο Πειραιάς δεν μπορεί να περιμένει επ’ άπειρον το υπουργείο Δικαιοσύνης και να έχει δεσμευμένο ένα κτίριο τεράστιας εμπορικής αξίας στο κέντρο της πόλης, φέρνοντας στο τραπέζι και τη λύση της εναλλακτικής αξιοποίησης της Ραλλείου και της αναζήτησης άλλου κτιρίου για τα Δικαστήρια, ο ρόλος του Γιάννη Καρδαρά αποδεικνύεται κομβικός. Είτε θα πιέσει και θα πετύχει λύση χρηματοδότησης εντός συγκεκριμένων και «σφιχτών» χρονοδιαγραμμάτων, όπως του ζητούν όλοι, είτε – παρά τις καλές του προθέσεις – θα αποτύχει.

Είτε δηλαδή θα αναδειχθεί σε «ήρωα» είτε σε μοιραίο άνθρωπο…

eep logo