Δρόμοι Αριστεροί: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

lykoudis not papadopoulos

Αι γεννεαί πάσαι της ανανεωτικής –και όχι μόνο- αριστεράς βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά , όπου η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά οργάνωσε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Λυκούδη «Δρόμοι Αριστεροί».

Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όσο και αργότερα στο Liberty της Παλαιολόγου στην Τερψιθέα, όπου μεταφέρθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ομήγυρης, η συζήτηση δεν στάθηκε μόνο στα όσα – σχεδόν προφητικά – καταγράφει ο Σπύρος Λυκούδης στο βιβλίο του, αλλά επιπλέον περιεστράφη σε εν πολλοίς άγνωστες λεπτομέρειες της εισόδου το 2012 και της εξόδου το 2013 της ΔΗΜΑΡ από την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Πρωταγωνιστές στα γεγονότα της εποχής ο Σπύρος Λυκούδης (αριστερά) και ο τότε εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος (δεξιά) περιέγραφαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θα έλεγε κανείς τις δραματικές ώρες της εξόδου της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της άρνησης αργότερα του Φώτη Κουβέλη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πολιτικός συντάκτης Νότης Ανανιάδης (στο κέντρο) στάθηκε μάρτυρας μάλιστα μιας έντονης αντιπαράθεσης που είχε ο Σπύρος Λυκούδης με την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, στην οποία καταλόγισε ευθύνες για την άρνησή της τότε να στηρίξει την υποψηφιότητα Κουβέλη.

Η συζήτηση είχε τόσο ενδιαφέρον που ο καταξιωμένος συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης που ήταν παρών και εκ των εισηγητών στο πάνελ της εκδήλωσης πρότεινε στους δυο δημοσιογράφους, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Νότη Ανανιάδη να συγγράψουν από κοινού «το μυθιστόρημα της ΔΗΜΑΡ».

Δεν είναι γνωστό αν η πρόταση του Χρήστου Χωμενίδη εισακουστεί. Πόσο μάλλον που καθώς στον ορίζοντα – ούτως ή άλλως - υπάρχουν εκλογές, είναι ενδεχόμενο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος να είναι υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στη Α΄ Πειραιά και νήσων, εξέλιξη που προφανώς δεν θα του αφήσει χρόνο για συγγραφικές ενασχολήσεις.

eep logo