Συγκίνησε η Μαρία Σκλαβενίτη!

sklavenith maria

Στην κοπή της πίτας του ΕΒΕΠ την Δευτέρα το βράδυ τιμήθηκαν οι οικογένειες και εταιρείες Σκλαβενίτη και Παπαστράτου για την πολύχρονη εταιρική παρουσία, αλλά και προσφορά στον Πειραιά. Στο πλαίσιο της βράβευσης ξεχώρισε με τη σεμνότητα και την αυθεντικότητά της η ομιλία της Μαρίας Σκλαβενίτη, που εκπροσώπησε και τα αδέλφια της Στέλιο (που ήταν παρών) και Γεράσιμο, που απουσίαζε, γιατί ήταν στην … δουλειά.

Για όσους γνώριζαν τα τρία αδέλφια από τα χρόνια του σχολείου, το 2ο τότε, πλέον 1ο στην Αφεντούλη, η ομιλία της Μαρίας Σκλαβενίτη δεν αποτέλεσε έκπληξη. Σεμνή, σχεδόν συνεσταλμένη, αλλά αυθεντική και ανθρώπινη με τον «μικρό» Στέλιο δίπλα της. Σαν τα παιδιά με τα οποία κάναμε βόλτες στο Πασαλιμάνι, τη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή, πίναμε καφέδες στη Πασαρέλα κι αργότερα ποτά στο «Αμερικάνικο», χωρίς να προδίδουν το οικονομικό μέγεθος της οικογένειάς τους και φυσικά, χωρίς να προκαλούν, αλλά αντίθετα πολλές φορές, διακριτικά, να βοηθούν.

Άλλωστε, στην ομιλία της η Μαρία Σκλαβενίτη, αφού ζήτησε συγγνώμη για το τρακ που είχε, καθώς, όπως εξήγησε δεν είναι συνηθισμένη «σε αυτά»- για να καταχειροκροτηθεί- ακριβώς σε αυτά στάθηκε. Σημείωσε πως γεννήθηκαν στο Κερατσίνι, μεγάλωσαν στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι και την Φρεαττύδα, θυμήθηκε τις βόλτες στον Πορφύρα και τον Φοίνικα και «το σχολείο μας στην Αφεντούλη», όπως υπογράμμισε. Μια βαθιά ανθρώπινη ομιλία, που σε πολλούς, θύμισε πολλά…

ΝΑ

eep logo