Τ. Αβραμίδης: Στηρίζουμε το Κανάλι -1 και τους εργαζόμενους!

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την έκτακτη επιχορήγηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, Κανάλι -1 από το δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της  Τάκης Αβραμίδης ΔΗΡΑΠ εξηγεί τους λόγους που αυτή η επίχόρήγηση κατέστη αναγκαία. Πρόκειται όπως υποστήριζει για χρήματα που πρέπει να καταβληθούν σε ηχολήπτες οι οποίοι είχαν παρανόμως , όπως κρίθηκε, απολυθεί επί δημοτικής αρχής Β. Μιχαλολιάκου και πλέον κέρδισαν τελεσιδίκως την υπόθεση και την αποζημίωση τους. Στην ίδια δήλωση ο Τ. Αβραμίδης "σηκώνει το γάντι" και καλεί όσους αντιδρούν στην εξέλιξη αυτή να πουν καθαρά τι ήθελαν : Να μην πληρώνονταν οι εργαζόμενοι του σταθμού για να καταβάλλονταν οι αγωγές; Και τέλος ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ θυμίζει ότι επί της σημερινής δημοτικής αρχής Μώραλη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τους μισθούς τους στην ώρα τους, ενώ το Κανάλι -1 είναι ο μοναδικός δημοτικός ραδιοσταθμός με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του Τ. Αβραμίδη έχει ως εξής:    

«Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται τελευταία για το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ – 90,4 και προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις από πληροφορίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
 
1. Η Διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π όλες αυτές τις υποθέσεις, οι οποίες τελεσιδικούν σήμερα από τη Δικαιοσύνη, τις κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις.  Ειδικά για το θέμα των πέντε εργαζομένων που απολύθηκαν στις 29/11/2012 αυτές έγιναν με βάση την τελική έκθεση του επιθεωρητή – συμβούλου του ΑΣΕΠ Χαράλαμπου Μπακάμη (2505/2012), ο οποίος είχε κρίνει τις συμβάσεις πρόσληψής τους άκυρες εξ’ αρχής και είχε ζητήσει την απομάκρυνσή τους.  
 
Η τότε διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π μάλιστα είχε παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη επειδή καθυστέρησε να προχωρήσει άμεσα στην απόλυση των πέντε εργαζομένων.  
 
Η σημερινή διοίκηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη αφού οι πέντε εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά και είχαν ζητήσει να ακυρωθεί η απόφαση του ΑΣΕΠ και να λάβουν μισθούς, δώρα, επιδόματα και αποζημιώσεις που διεκδικούσαν.
 
Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε εσφαλμένη την απόφαση του ΑΣΕΠ και επιδίκασε στη ΔΗ.ΡΑ.Π να πληρώσει τα ποσά που ζητούσαν.
 
Η σημερινή διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π όπως ήταν υποχρεωμένη από το νόμο προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στο Μονομελές Εφετείο Πειραιά, το οποίο τελικά δεν ακύρωσε μεν την απόφαση του ΑΣΕΠ αλλά μείωσε το ποσό που διεκδικούσαν οι εναγόμενοι.
 
Κατά της απόφασης αυτής η ΔΗ.ΡΑ.Π άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η συζήτηση της οποίας έχει προσδιοριστεί στον επόμενο χρόνο.  
 
Επειδή οι πέντε εργαζόμενοι εξέδωσαν διαταγή πληρωμής κατά της Επιχείρησης και υπήρχε ο κίνδυνος να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση ζήτησε από το Δήμο έκτακτη επιχορήγηση, η οποία τελικά έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Η Διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π με τον τρόπο αυτό διαφύλαξε τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ταυτόχρονα όμως προσπαθεί να διασφαλίσει και τα δικαιώματα του ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΝΑ.
 
Για τον λόγο αυτό εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει αγωγή κατά του ΑΣΕΠ από το οποίο θα ζητά να της καταβάλει το ποσόν το οποίο θα πληρώσει στους ηχολήπτες, αφού τη ζημία αυτή την υπέστη εφαρμόζοντας απαίτηση του επιθεωρητή-συμβούλου του ΑΣΕΠ.
 
2. Όσον αφορά για την υπόθεση ενός από τους πέντε απολυμένους που είχε κάνει ξεχωριστή αγωγή διεκδίκησης χρημάτων για άλλες υπηρεσίες που υποστήριζε ότι παρείχε (επίδομα Υμηττού κλπ), η σημερινή Διοίκηση βρήκε και αυτή τη δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη και έπραξε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο.
 
Όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω, η σημερινή Διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π διαχειρίζεται ένα κυκεώνα δικαστικών εξελίξεων που προέκυψαν επί προηγούμενων διοικήσεων και το μόνο που προσπαθεί να κάνει τώρα – μαζί με την ανάπτυξη του Δημοτικού Ραδιοφώνου - είναι να διασφαλίσει τις μισθοδοσίες των εργαζομένων της και να ελαχιστοποιήσει τις ζημίες που προκλήθηκαν από τα πορίσματα-αποφάσεις του ΑΣΕΠ, τα οποία κρίθηκαν διαφορετικά από τη Δικαιοσύνη.
 
Ως εκ τούτου, όσα αναφέρονται και διαδίδονται δεν είναι απλά υπερβολικά, αναληθή αλλά και συκοφαντικά που στοχεύουν να πλήξουν το κύρος της Διοίκησης της ΔΗ.ΡΑ.Π και της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη που έμπρακτα στηρίζει την αναβάθμιση του ραδιοφώνου μας και τους εργαζόμενους σ’ αυτό.
 
Σε τελική ανάλυση όμως, ας βγουν καθαρά όσοι διαρρέουν όλα αυτά αλλά και εκείνοι που τα υιοθετούν και τα επαναλαμβάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δηλώσουν τι πραγματικά θέλουν:
Να κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο και να μείνουν στο δρόμο 54 οικογένειες Πειραιωτών;  
 
Έχει σημασία να απαντήσουν όλοι όσοι κόπτονται για την αλήθεια, γιατί δεν αναφέρεται κανένας από αυτούς,  ότι το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 είναι ένα από τα λίγα σήμερα ,Δημοτικά ΜΜΕ που έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με οικονομική ροή κανονικότητας πληρώνοντας σταθερά και στην ώρα τους όλες τις υποχρεώσεις του προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές.
 
Και σε τελευταία ανάλυση εμείς είμαστε αυτοί που με πολιτική διοίκησης «ανοιχτών θυρών» προσπαθούμε μαζί με τους εργαζόμενους για το καλύτερο και την επαναφορά του ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΝΑ στη θέση που του αξίζει.
 
Οι καταγγέλλοντες ποιοι είναι ;»

 

eep logo