Οι εκλογές για την Κεντροαριστερά και οι προβλέψεις του Portnet

Gennimata Androulakis

Καθώς η πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έδωσε μεγάλο προβάδισμα στη Φώφη Γεννηματά, κάποιοι λίγοι φίλοι του Portnet μας άσκησαν κριτική (καλοπροαίρετη πάντα και κάνοντας πλάκα κάποιες φορές) για το γεγονός ότι εκτιμήσαμε ότι θα έχει ρεύμα η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εκ των πραγμάτων όμως το Portnet δικαιώνεται. Όχι μόνο γιατί το 25% που κέρδισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σημαντικό ποσοστό, αλλά κυρίως γιατί η διαφορά του με τους θεωρητικά ανταγωνιστές του για τη δεύτερη θέση, Καμίνη και Θεοδωράκη, ήταν πολύ μεγάλη. Ο τρίτος Γ.Καμίνης μόλις που ξεπέρασε το μισό ποσοστό του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ακόμη πιο πίσω, κάτω από το 10% έφτασε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και φυσικά το επίδικο της ψηφοφορίας ήταν κυρίως αυτό: Ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Για την πρώτη δεν ετίθετο ζήτημα.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε το Portnet στις 22 Οκτωβρίου, ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών με τίτλο «Στον Πειραιά η μάχη της Κεντροαριστεράς».
Εκεί μεταξύ άλλων σημειώναμε ότι τα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη (μιλούσαν εκείνη την εβδομάδα και οι δυο στον Πειραιά) συνέπιπταν στην εκτίμηση πως ο «καυγάς» Καμίνη-Θεοδωράκη που είχε ξεσπάσει εκείνες τις μέρες θα βλάψει τελικά και τους δύο, στέλνοντας ψηφοφόρους στους υποψηφίους που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Όπερ και εγένετο...