Ο Ανδρουλάκης από το «Κρεμλίνο» στο ...«Liberty»

androulakis liberty

Μετά την επιτυχημένη, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο «Κρεμλίνο», στον Πειραιά, τη Δευτέρα το βράδυ, μια μεγάλη παρέα φίλων του τον κάλεσε για ένα ποτό στο «Liberty», στον πεζόδρομο της Παλαιολόγου, στην πλατεία Τερψιθέας, από όπου και η φωτογραφία.
Κάποιοι βέβαια, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υποψήφιος για τη ηγεσία του υπό ίδρυση νέου φορέα της κεντροαριστεράς, δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να απολαύσουν και τους μεζέδες του παρακείμενου «+ουσία».

Μεταξύ ποτού και εδεσμάτων πάντως, το Πειραϊκό επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ευχαριστημένο τόσο από τα ποσοτικά, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης. Ευχαριστημένοι, όπως έλεγαν, γιατί συγκεντρώθηκαν πάνω από 400 άτομα, αλλά και γιατί ο προγραμματικός λόγος του νεαρού (μόλις 38 ετών) υποψηφίου, έδειξε ότι έπειθε το ακροατήριο, το οποίο εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει «πολλαπλασιαστικά», αυξάνοντας την δυναμική της υποψηφιότητάς του.

Κάποιοι πάντως σχολίαζαν τη σημειολογία του πράγματος. Ότι δηλαδή, μετά το σοβιετικής ονομασίας «Κρεμλίνο» ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε το «Liberty» που παραπέμπει στα ομώνυμα πλοία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου των ΗΠΑ – στα οποία εν πολλοίς στηρίχθηκε άλλωστε και το θαύμα του ελληνικού εφοπλισμού. Σύμπτωση μάλλον, παρά άσκηση πολιτικής ισορροπίας...

 

eep logo