Η Σκύρος στους 100 «πράσινους» προορισμούς του κόσμου

skyros art

Οι βραβεύσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εφαλτήριο της διάκρισης

Χαρά και ικανοποίηση σκόρπισε η επιλογή της Σκύρου στους 100 Παγκόσμιους «πράσινους» προορισμούς για το 2017.
Και η χαρά είναι διπλή όταν γνωρίζουμε ότι οι επιδόσεις του προγράμματος “Skyros Project”, καρπός της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτέλεσε το εφαλτήριο της διάκρισης ενισχύοντας τα πολύτιμα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της μοναδικής Σκύρου.

Οι επιδόσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτέλεσαν καθοριστικό κριτήριο για την προώθηση του Νησιού μας ως «Πράσινο» και οι πρόσφατες βραβεύσεις τους (Tourism Awards (2015, 2016, 2017), Connect4climate Award, Film4Climate Award 2016, Oikopolis 2016, 2017, Environmental Award 2015 & 2016, μνημονεύονται στο επίσημο site του «Top 100 Green Destinations» !!

Και επιβραβεύεται το όραμα του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου που θέλουν τη Σκύρο να πρωτοπορήσει στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση η οποία θα αντανακλά στην ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων και στις υπηρεσίες ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά ορθού τουριστικού προϊόντος.

Ο Δήμαρχος της Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης βρίσκεται στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και θα είναι ένας από τους ομιλητές στην ενότητα «Παγκόσμιος Τουρισμός – Επιτυχημένα παραδείγματα αειφόρων προορισμών». Θέμα της ομιλίας του είναι: «Σκύρος: Ένα ταξίδι προς ένα βιώσιμο τρόπο ζωής».

eep logo