Η ρύπανση έφτασε στον Μαραθώνα;

psinakis limenikos

Η παρουσία του Ηλία Ψινάκη στο πλωτό του Λιμενικού Σώματος, μοναδικού Δημάρχου εν μέσω άλλων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ, που πραγματοποίησε αυτοψία την Τετάρτη στον τόπο του ναυαγίουκαι στις ακτές του Σαρωνικού, πυροδότησε την αγωνία ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι τόσο μεγάλη, πού έφτασε μέχρι και τον Μαραθώνα!

Φυσικά η αγωνία διασκεδάστηκε και οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα πάντως ήταν εκεί, ποζάρισε με φυσική άνεση σε κινηματογραφικές κάμερες και φωτογράφους, βγήκε στην πλώρη του πλοίου μαζί με μέλη του πληρώματος (όπως φαίνεται στην αποκλειστική φωτογραφία του Portnet) κι έκανε πλάκα προσφερόμενος να αναλάβει τις τηλεπικοινωνίες του πλοίου.

ΥΓ
Για να σοβαρευτούμε, δεν είναι ήταν σαφές τι ακριβώς ήθελε στο πλωτό ο Δήμαρχος Μαραθώνα, που ως γνωστόν δεν βρέχεται από τον Σαρωνικό, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως οι Δήμαρχοι της πληγείσας παράκτιας περιοχής δεν βρέθηκαν στο πλωτό του Λιμενικού διότι εκείνη την ώρα ήταν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που, παρουσία του Π.Κουρουμπλή, εξέταζε τις συνθήκες της ρύπανσης.

 

eep logo