Αegean Regatta: Πλήρωμα με τα μάτια της ψυχής!

spitha

Ένα σπουδαίο μήνυμα στέλνουν τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «Σπίθα», που μετέχει στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta o oποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νότιο Αιγαίο.
Δύο από τα μέλη τoυ πληρώματος έχουν ολική απώλεια όρασης, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν τα εμποδίζει να είναι αθλητές ιστιοπλοϊας με μεγάλη μάλιστα επιτυχία και να χαίρονται τη θάλασσα.
Ιδιοκτήτης του σκάφους «Σπίθα» είναι ο Χαράλαμπος Τοκατλίδης ο οποίος έχει ολική απώλεια όρασης και ήταν δάσκαλος στη σχολή τυφλών, ενώ στο πλήρωμα συμμετέχει και ο μαθητής του από τη σχολή, Στράτος Εγγλέζος, επίσης με ολική απώλεια όρασης, κάτι που δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με την ιστιοπλοϊα και να τρέξει σε αγώνα.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι οι Παναγιωτης Τοκμακίδης, Μιχάλης Τσαουσάκος, Δανάη Αντωνοπούλου και Ελλάδα Παπαδογεώργου, όλοι απόφοιτοι της σχολής του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο Παύλος Κατσώνης, πρώην εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας στο Ν.Ο.Θ.
Το παράδειγμα που δίνουν οι συγκεκριμένοι ιστιοπλόοι είναι άξιο προς μίμηση, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης αλλά και για την ομορφιά της ιστιοπλοϊας η οποία αποδεδειγμένα είναι άθλημα για όλους, χωρίς όρια στην ηλικία, στο φύλο και στις ανθρώπινες δυνατότητες!
Την Aegean Regatta διοργανώνει για 17η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τα 76 σκάφη που ξεκίνησαν από την Πάτμο, έχουν φτάσει στη Νίσυρο. Το πρωϊ της Πέμπτης θα ανοίξουν πανιά για την 3η ιστιοδρομία με κατεύθυνση τη Ρόδο, τελευταίο σταθμό του αγώνα.