Νέες αφίξεις!

vasileiadis aleksiadis

Ο κύβος (της ανανέωσης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Πειραιά) ερίφθη. Οι προσεκτικοί αναγνώστες του Portnet βέβαια έχουν διαβάσει και στο παρελθόν σχετικά ρεπορτάζ και σχόλια, αλλά πλέον οι αποφάσεις πρέπει να θεωρούνται ειλημμένες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά και Νήσων ενώ ο π.αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Πειραιά.

Ο Δ.Βίτσας που είχε τοποθετηθεί σε αυτή την περιφέρεια επικεφαλής της λίστας τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω της τότε αποχώρησησης Λαφαζάνη δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος εκεί, καθώς επιθυμεί να μετακινηθεί στην Β’ Αθηνών, είναι άλλωστε και η Περιφέρειά του.
Αντίθετα, παρά τα όσα ακούγονται, δεν είναι δεδομένη η αποχώρηση του επί σειρά ετών επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και στις δύο περιφέρειες η εσωκομματική μάχη θα είναι σκληρή. Αφού, αν επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα, μπορεί να εκλέξει μόλις ένα βουλευτή ανά περιφέρεια. Και οι Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα στην Β΄, αλλά και Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας και Γεωργία Γεννιά στην Α΄ Πειραιά δεν θα υποδεχθούν ακριβώς με ροδοπέταλα τις νέες αφίξεις...

ΥΓ.
Βέβαια όλα αυτά, τυπικά θα κριθούν από τις αρμόδιες κομματικές οργανώσεις, όταν έλθει η ώρα των εκλογών. Αλλά δεν υπάρχει κανένας στην Κουμουνδούρου που να μην στοιχηματίζει ότι έτσι θα εξελιχθεί η κατάσταση.

eep logo