ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αφίξεις προκαλούν τριγμούς σε Α’ και Β’ Πειραιά

piraeus airphoto

Από την μια η ανάγκη ανανέωσης των ψηφοδελτίων του κι από την άλλη η δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος προκαλούν μια κατάσταση που δεν θα την χαρακτήριζε κανείς ακριβώς «ωραία ατμόσφαιρα». Ιδίως στον Πειραιά η φημολογούμενη κάθοδος δύο εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών, ενός εν ενεργεία κι ενός πρώην δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας» στους νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι όλοι τους γνωρίζουν πως οι έδρες που θα καταλάβουν θα μειωθούν εντυπωσιακά και στις δύο πειραικές περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ξαναγράψει το Portnet, για μια θέση στη λίστα της Α’ Πειραιά προορίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, ο οποίος έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του τελευταία στην πόλη. Εδώ βέβαια ο Θοδωρής Δρίτσας φυσιολογικά δεν (πρέπει να) ανησυχεί για την πρωτιά, τουλάχιστον όσο (πρέπει να ανησυχεί) ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα θελήσει ο πρώην υπ. Ναυτιλίας να είναι εκ νέου υποψήφιος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά ήταν πάντα πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με αυτόν επικεφαλής κατάφερνε το μικρό τότε κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να εκλέγει βουλευτή σταθερά από το 2007. Από εκεί κι έπειτα η δεύτερη στη λίστα Ελένη Σταματάκη, που αντλεί τη δυναμική της όπως και ο Θ. Δρίτσας, από το «κινηματικό» Λιμάνι της Αγωνίας, αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφια και να αποδειχθεί σκληρός αντίπαλος για τον εκλεκτό του Μαξίμου, Γ. Βασιλειάδη.
Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες εκλογές του 2015 είχε υπερκεράσει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (και του τότε «Αριστερού Ρεύματος») Στάθη Λεουτσάκο, αποτέλεσμα που κατέδειξε τη δυναμική του αυτοδιοικητικού «Λιμανιού» έναντι του «βαθέως κομματικού» ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Δουζίνας (που τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση τον Σεπτέμβριο του 2015 στη θέση του Στ. Λεουτσάκου ο οποίος μετακινήθηκε στην ΛΑΕ) λέγεται ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ τον προσωπικό της αγώνα θα δώσει, όπως στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η τέταρτη βουλευτής του κόμματος στην Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά.

Αύριο η «ακτινογραφία» του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά

maniatis 7

Σχόλιο του Γιάννη Μανιάτη για τη ΔΕΗ

halamonh pavlidis

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Παυλίδη από το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

Σκιές στα νερά
Στο ντόκο
Σκιές του πλοίου
Κάβοι
Πρωινή κίνηση στο λιμάνι
Ασβεστώνοντας την Πειραϊκή... με καλή παρέα
Αλάτι στα βράχια
Χταπόδια στην Πειραϊκή
Μεγάλη Εβδομάδα. Κατάνυξη...
Το αρχαίο κλέος και το σύγχρονο ...
Άνθισαν οι δρόμοι της Καλλίπολης
Ο Πειραιάς την άνοιξη μυρίζει νεραντζιές...
Σταυρός της Άνοιξης
ανθίζουν και οι πόρτες στον Πειραιά
Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς
Στην άκρη του λιμανιού
Κάβοι στο λιμάνι
Μπαϊκούτσι. Χειμωνιάτικη λιακάδα.
Silo. Λιμάνι Πειραιά
Κάτω από τη γέφυρα
Πλοίο. Συμμετρία
Κρύο στο Πασαλιμάνι...
Μνήμες Πειραιά
Για ένα πουκάμισο αδειανό...
Και όμως είναι Πειραιάς... Θεοφάνεια στο Μπαϊκούτσι!
Χειμωνιάτικος Πειραιάς (φωτο Γιούλη Επτακοίλη)
Πανσέληνος (φωτο Γ.Χριστάκης)
Πυροτεχνήματα στον ουρανό του Πειραιά
Φθινόπωρο στην Πειραϊκή
Φως από νησί
Θάλασσες ΙΙΙ
Θάλασσες ΙΙ
Θάλασσες Ι
Σκιές σε τοίχο καλοκαιριού
Summertime
Προορισμός... ο Πειραιάς
Ο Σταυρός στην Πειραϊκή
Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά
Φοίνικες στον ΟΛΠ
Περιστέρια στο Δημοτικό
Κουφάρι βάρκας στην Πειραϊκή
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι
cotommatae