Portnet - Η Πρώτη Πύλη για την Ναυτιλία και τον Πειραιά

Mon24042017

Last updateMon, 24 Apr 2017 9pm

Notice
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μπλε το Δημοτικό

1 dhmotiko blue aftismo

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων χθες 2 Απριλίου.

Ο Δήμος Πειραιά, έστειλε συμβολικό μήνυμα για την ανάγκη κοινωνικής ισότητας των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, με τη φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου της πόλης, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με μπλε χρώμα τη νύχτα της 2ας Απριλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Light it up Blue”. Στην Ελλάδα φωταγωγήθηκαν επίσης μπλε, η Πύλη του Αδριανού, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνεια που το βράδυ της 2ας Απριλίου το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε μπλε και έγινε «φάρος ελπίδας», συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Φωτίζοντας μπλε το ξεχωριστό κόσμημα της πόλης μας, ο Δήμος Πειραιά μαζί με όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, επιδιώξαμε να ρίξουμε φως με σεβασμό και αγάπη, στο δικαίωμά τους σε μία ζωή με ισότιμη μεταχείριση, στη δημιουργία μιας Κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, μέσα στην οποία όλοι θέλουμε να ζουν τα παιδιά μας. Ο Δήμος Πειραιά και το Δημοτικό μας Θέατρο θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες και υποστηρικτές τέτοιων αξιέπαινων προσπαθειών».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά με χαρά συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, με τη φωταγώγηση σε μπλε χρώμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με μια συμβολική κίνηση, το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, διέδωσε με το χρώμα του, την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες, για όρους απόλυτης ισότητας στην κοινωνία μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για την πρωτοβουλία αυτή και εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το σπουδαίο κοινωνικό της έργο. Ως Δήμος Πειραιά θέλουμε να συμβάλλουμε σε ενέργειες που μεταφέρουν αισιόδοξα και ανθρωπιστικά μηνύματα».

Ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων κ. Θωμάς Καπέλος, δήλωσε: «2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ημέρα που καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα της Autism Europe προσπαθεί να συνεγείρει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ευρύτερα. Με σύνθημα: « Όχι στην Διάκριση και τον Αποκλεισμό», με τον φωτισμό Κτιρίων–Συμβόλων δημιουργεί το άνοιγμα προς την κοινωνία. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Πειραιά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Πειραϊκής και της ευρύτερης κοινωνίας, φωτίζοντας το ανακαινισμένο σύμβολο του Πειραιά: το Δημοτικό Θέατρο».

24 Apr 2017 11:19
Και ο Πορφύρας στην Α1!

Στην Α1 Εθνική στο Βόλεϊ Γυναικών επέστρεψε ο Πορφύρας!

Read more...
23 Apr 2017 23:56
44 κι άλλα τόσα...

Στην αποκλειστική φωτογραφία του Portnet.gr ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πανηγυρίζει το 44ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, αμέσως μετά την νίκη του Θρύλου επί του ΠΑΣ Γιάννενα.

Άντε και του χρόνου για το 45ο...

Read more...
23 Apr 2017 13:38
Θησαυρός η ανακύκλωση!

Εναν μικρό θησαυρό ανακάλυψαν εργαζόμενοι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια διαχωρισμού των υλικών έντοπισαν ένα βιβλίο, μέσα στο οποίο ήταν κρυμμένα 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα.

Το βιβλίο με τα χρήματα πιθανότατα ανήκε σε κάποιον ηλικιωμένο, ο οποίος φύλαγε τα χρήματά [ ... ]

Read more...
22 Apr 2017 11:39
Βοτσαλάκια: Ημέρα για τα παιδιά την Κυριακή

Σειρά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων διοργανώνει, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιάμε στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγείας και αθλητισμού. Συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 14:00 στον χώρο του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια [ ... ]

Read more...
19 Apr 2017 14:19
The Golden Land

Έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δουλεύοντας με τον ενδελεχή τρόπο του βυζαντινού αγιογράφου και υποστηρίζοντας με δεινή σχεδιαστική δεξιότητα κάθε διαφορετικό θεματικό στοιχείο που καθηλώνει το βλέμμα του, ο Νεκτάριος Αποσπόρης μετατρέπει έργα μεσαίων και [ ... ]

Read more...
17 Apr 2017 23:57
Το Συριζαίικο παζλ της Β’ Πειραιά...

Σε ότι αφορά τις εύλογες (;) εσωκομματικές κόντρες μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά τα πράγματα είναι ίσως πιο απλά, απ’ ότι στην Α’ Πειραιά.
Ο από το 1993(!) μέχρι το 2015, σταθερά πρώτος, Π. Λαφαζάνης, ανεχώρησε για την ΛΑΕ αφήνοντας πίσω του τι; Όχι πάντως τον Π. Βίτσα που είναι μεν [ ... ]

Read more...
16 Apr 2017 21:28
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αφίξεις προκαλούν τριγμούς σε Α’ και Β’ Πειραιά

Από την μια η ανάγκη ανανέωσης των ψηφοδελτίων του κι από την άλλη η δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος προκαλούν μια κατάσταση που δεν θα την χαρακτήριζε κανείς ακριβώς «ωραία ατμόσφαιρα». Ιδίως στον Πειραιά η φημολογούμενη κάθοδος δύο εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών, [ ... ]

Read more...
15 Apr 2017 16:40
Όταν το ΚΙΔΗΣΟ «αλληθωρίζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τι γύρευαν σε δείπνο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, πριν περίπου δέκα μέρες, ένας ακόμη πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πειραά και δυο βορειοελλαδίτες υπουργοί των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, αλλά και της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα; Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλονται [ ... ]

Read more...
Other Articles

// Τα πιο Διαβασμενα

// RSS Feeds
// ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Portnet

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλέφωνο: 210 4515341
Fax : 210 4515316

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία : ΠΛΕΥΣΙΣ ΕΠΕ

Γενική Διεύθυνση : Ελπίδα Γραμματικοπούλου 

Υπεύθυνος πωλήσεων - Διαφήμισης : Αλέξανδρος Βουλβουτζής,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">τηλ. : 6907 663616

Αρθρογράφοι : Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Θεοτοκάς, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Καραλόγος, Αναγνώστης Κέντρος, Χάρης Μακρής, Δημήτρης Πουλακίδας 

Φωτογραφία /video : Δημήτρης Βρανάς - Γιώργος Χριστάκης 

Σύμβουλος Ανάπτυξης: Αλέξανδρος Πανίδης

Τεχνική υποστήριξη: Infomarine LTD

Νομικός Σύμβουλος : Λεωνίδας Κουτρουμάνος, Κολοκοτρώνη 72, Πειραιάς,  T.K. 185 35 - 2104111767   (Δ.Πειραιά, Ν. Αττικής)